Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inhoud lidmaatschap en spelregels

Het lidmaatschap is voor alle KNSB verenigingen en stichtingen.

Zo weet je als vereniging of stichting zeker dat je met het lidmaatschap goed verzekerd bent. Het lidmaatschap biedt verenigingen en stichtingen zowel de Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering als de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Iets waar een gemiddelde vereniging zonder lidmaatschap al snel tot € 900 voor kwijt is.

Daarnaast kun je als vereniging profiteren van verschillende andere voordelen. Waar onder kortingen op opleidingen, voordelige materieelverzekering, maar ook landelijke ledenwervingscampagnes, etc.  Meer informatie over de producten en diensten in het lidmaatschap staat hieronder.

Producten en diensten

Het lidmaatschap omvat de volgende producten en diensten:

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

De bestuurders van de vereniging nemen beslissingen voor de organisatie. Als zo’n beslissing verkeerd uitpakt kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Ook als de bestuurder met alle goede bedoelingen gehandeld heeft. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn de bij de KNSB geregistreerde bestuurders hier tegen beschermd en kan er geen aanspraak gemaakt worden op het privévermogen van de bestuurders.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bij het verzorgen van trainingen of het organiseren van wedstrijden, toertochten of andere activiteiten zit een ongeluk in een klein hoekje. De vereniging, leden of vrijwilligers kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Om de vereniging hierin zo goed mogelijk te ontzorgen, heeft de KNSB voor al haar leden een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Buma/Sena

De KNSB heeft voor haar leden speciale collectieve afspraken met zowel Buma/Stemra als Sena gemaakt. Iedereen die muziek gebruikt moet hiervoor bij deze twee instanties betalen. De KNSB heeft dit voor haar leden geregeld, zij hoeven individueel geen betalingsafspraken met Buma en Sena te maken.

Modelstatuten

Voor nieuwe verenigingen en verenigingen die hun statuten moeten updaten, heeft de KNSB kant-en-klare modelstatuten beschikbaar. Deze zijn up-to-date en voldoen aan alle KNSB eisen.

Helpdesk voor advies en ondersteuning

Voor nieuwe verenigingen en verenigingen die hun statuten moeten updaten, heeft de KNSB kant-en-klare modelstatuten beschikbaar. Deze zijn up-to-date en voldoen aan alle KNSB eisen.

Toegang tot kenniscentrum

Op KNSB.nl is voor haar leden een uitgebreide kennisbank met veel informatie, FAQ en goede voorbeelden opgebouwd. De KNSB streeft ernaar dit medium verder uit te bouwen op basis van de behoeften van verenigingen.

Producten en diensten tegen ledenprijzen

Verenigingen of leden van verenigingen ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De prijs of mate van korting staat altijd duidelijk vermeld bij het product of dienst

Collectieve Belangenbehartiging

De KNSB behartigt met name op collectief niveau de belangen van de schaatssport en de verenigingen, zowel voor als achter de schermen.

Spelregels

Bij het lidmaatschap horen spelregels. Zo houdt een vereniging, haar leden en haar vrijwilligers zich aan de statuten, reglementen en codes van de KNSB en wordt iedereen geregistreerd. De registratie van leden en vrijwilligers is van belang, omdat alleen die personen die bij de bond zijn geregistreerd:

Informatie over de spelregels is te vinden in de Uitvoeringsregeling lidmaatschap en ledenregistratie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?