Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

‘t Grieze Veen voldoet aan wens leden met indoor-skeelertraining

IJs-en Skeelervereniging ’t Grieze Veen merkte een aantal jaar geleden dat de animo voor het schaatsen terugliep en de vraag naar skeelertrainingen in de winter juist groter werd. Daarop besloot de vereniging in de wintermaanden indoor-skeelertrainingen aan te bieden. Het besluit werd enthousiast ontvangen door de leden, die nu in groten getale ook ’s winters skeeleren.

Volgens Harm de Jong was de beslissing om indoor-skeelertrainingen te organiseren een logisch gevolg van het signaal dat de leden gaven. “Het merendeel van onze leden skeelert. Een groot deel van deze groep wilde ook in de wintermaanden blijven skeeleren. Toen hebben we naar een oplossing gezocht en besloten we een ruimte te huren waar we skeelertrainingen voor jong en oud konden aanbieden.”

Een aantal jaar geleden werd er begonnen in een markthal, maar de markthal verdween en ’t Grieze Veen week daarop uit naar een kleine sporthal in de buurt van de vereniging. Vanwege de beperkte ruimte kon er niet goed op snelheid getraind worden en dat was geen ideale situatie. Sinds dit jaar heeft de vereniging de perfecte locatie gevonden. In een grote sporthal van de Meerwaarde in Barneveld staat tot en met 7 februari 2018 bijna iedere woensdagavond een training op het programma.

“Er is ongeveer een groep van 25 leden die wekelijks de training volgt. Dat is ruim de helft van het aantal mensen dat normaal gesproken ’s zomers skeelert. Daar zijn we zeer content mee. Het geeft ook aan dat er een breed gedragen behoefte was om ’s winters door te trainen”, aldus De Jong.

Laagdrempelig

De jeugdtrainer bij ’t Grieze Veen geeft aan dat er meerdere redenen zijn waarom de animo zo hoog is. “Skeeleren is een laagdrempelige sport. Je hebt geen extra materialen nodig om het te kunnen beoefenen. Bovendien is de reistijd naar de hal erg kort voor de meeste leden en kost het niet veel extra. Naar een kunstijsbaan toegaan om te schaatsen is een veel grotere stap.”

’t Grieze Veen probeert de prijs zo laag mogelijk te houden door zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de trainingen. “We betalen uiteraard zaalhuur. Vooraf hebben we een inschatting gemaakt van het aantal deelnemers aan de indoor-trainingen. Dat aantal hebben we gedeeld door de kosten die we verwachtten te maken en zodoende kwamen we op een bepaald bedrag uit. We hebben in onze promotie heel bewust gecommuniceerd dat hoe meer deelnemers er waren, hoe lager het bedrag zou zijn. En nu blijkt dat onze leden het prima vinden om iets meer te betalen voor een extra service”, zegt De Jong.

Continuïteit aanbieden

De indoor-skeelertrainingen winnen aan populariteit en De Jong hoopt dat de vereniging ook volgend jaar weer trainingen kan aanbieden in de sporthal van De Meerwaarde. “We hadden dit jaar al redelijk vroeg de toezegging dat we in de hal terecht konden en dat had een positieve invloed op het aantal deelnemers. We konden onze leden continuïteit aanbieden en dat is belangrijk.”

“Er zijn dit jaar weer een paar nieuwe deelnemers bijgekomen en dat komt vooral omdat onze huidige leden zo enthousiast zijn. Dat is natuurlijk ideaal. De beslissing om ook ’s winters skeelertrainingen aan te bieden, heeft vooralsnog erg goed uitgepakt.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van accommodaties? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo gebruikt De Poel een ‘verlaten’ sporthal als trainingsaccommodatie en wil de Doornsche IJsclub het goede voorbeeld geven met een rookverbod.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?