Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Vrijwilligers

SCOSS wil als organiserend partner sportevent inline-skaten levend houden

Het WK inline-skaten is inmiddels in volle gang. Voorafgaand aan het toernooi werden er door heel Nederland vele side-events georganiseerd. Een van die side-events vond plaats in Noord-Brabant, waar een groots sportevenement werd georganiseerd. Schaats- en skeelerclub Oss had als organiserend partner een belangrijke rol. “We proberen het inline-skaten levend te houden.”

Voor de negende keer werd op 16 juni De Maasdijk georganiseerd. SCOSS deed dit jaar voor het eerst mee op bestuurlijk niveau. “We zijn altijd betrokken geweest bij het evenement. Dit jaar was onze rol voor de eerste keer groter. We hebben intensief meegedacht over de route voor de skeelertocht. Daarnaast hebben alle bestuursleden als vrijwilliger meegeholpen”, zegt Meindert Kuipers van SCOSS.

Behalve inline-skaten stonden ook de onderdelen hardlopen, wandelen, steppen en triatlon op het programma. In totaal deden er 1500 deelnemers mee aan het evenement. “Wij organiseerden een marathon van 40 kilometer over de dijken aan de Maas, met de finish in het centrum van Oss. Er deden 39 mensen aan mee en we hadden nog 10 deelnemers voor de halve marathon”, blikt Kuipers terug.

Tijdsregistratie

Wat de skate-marathon van SCOSS onderscheidt van andere, is dat het een toertocht met tijdsregistratie is. “We vinden dat er in onze regio plek moet zijn voor een dergelijke toertocht. Een marathon is een aardige uitgaging en niet voor iedereen weggelegd. Toch denken we dat er voldoende belangstelling voor is.”

Bij SCOSS geloven ze erin dat de organisatie van de toertocht afstraalt op de rest van de vereniging. “Naast dat het gewoon leuk is een eigen evenement te organiseren, is het ook goed voor de uitstraling van de vereniging. Bij SCOSS doen veel leden graag mee aan toertochten. Het is namelijk altijd gezellig. Dit jaar was de plaatselijke horeca in Oss bij het evenement betrokken en dat zorgde voor een uitstekende sfeer.”

Potentieel

Als officieel side-event van het WK inline-skaten had de tocht dit jaar extra status. Kuipers hoopt dat het wereldkampioenschap iets losmaakt in Nederland. “Door het WK zag je allerlei initiatieven ontstaan door heel het land. Zo’n evenement kan helpen de sport onder de aandacht te brengen bij het publiek. Ik hoop dat de media, zoals de NOS, het groots oppakken. Inline-skaten is een spectaculaire sport en het verdient meer aandacht.”

Kuipers en SCOSS blijven ook de komende jaren hun best doen zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren voor de sport. Te beginnen bij de jubileumeditie van De Maasdijk volgend jaar. “We doen er alles aan het inline-skate levend te houden bij het evenement. Er is zeker potentieel en als vereniging blijven we intensief betrokken bij De Maasdijk.”

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van vrijwilligers? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo is er bij SV Rotterdam nooit een tekort aan vrijwilligers trok een oproep op de site van HVHW de aandacht van veel mensen.


Foto: Peter Veenstra

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?