Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Vrijwilligers

Diplomaschaatsen als sportieve afsluiting seizoen

Hoe kun je het schaatsseizoen goed afsluiten voor jeugdleden? IJsclub Tilburg heeft hier een mooie oplossing voor en geeft haar eigen invulling aan het diplomaschaatsen. Met in totaal 97 deelnemende kinderen, één uur IJstijd, één stempelpost, één starter en tientallen vrijwilligers zetten zij een goed georganiseerde sportieve afsluiting van het seizoen neer.

Op zaterdag 11 maart was de Ireen Wüst IJsbaan, waar IJsclub Tilburg ook traint, het decor van het diplomaschaatsen. Alle jeugdleden van de vereniging werden op deze ochtend verwacht. Verdeeld over de onderdelen marathon en 100 meter sprint gingen de kinderen de competitie met elkaar, maar vooral met zichzelf aan. Kunnen ze hun eigen persoonlijk record verbreken op deze onderdelen? Van beginners tot de al meer ervaren jeugdschaatsers, iedereen op zijn eigen niveau.

Mix

De marathon stond in het teken staat van zoveel mogelijk rondjes schaatsen in dertig minuten, waarbij elk rondje een stempel opgehaald moest worden bij de stempelcontrole. Op de 100 meter sprint gaat het om snelheid en de jacht naar dat persoonlijke record. Van een ietwat gespannen blik naar de ‘echte’ starter tot een volledige geconcentreerde blik om maar zo snel mogelijk weg te starten!

Een mix van plezier, prestatie en vooral gezelligheid stond voorop bij dit examen. Met als hoogtepunt het uitreiken van de diploma’s. De kinderen ontvingen een diploma met de prestaties van de ochtend en het vaardigheidspaspoort van de KNSB waarop de prestaties van het individuele lid van het afgelopen seizoen op diverse onderdelen goed te volgen zijn.

Meer dan alleen diplomaschaatsen

Een goede afsluiting van het seizoen biedt niet alleen mogelijkheden om de jeugdleden examen te laten doen, maar ook om vrijwilligers die het gehele seizoen klaar stonden in het zonnetje te zetten. Daarnaast is een het goede gelegenheid om de leden te informeren over de mogelijke komende activiteiten in het zomerseizoen. Zo kan een seizoenafsluiting meer zijn dan alleen diplomaschaatsen. IJsclub Tilburg heeft het seizoen in ieder geval goed afgesloten.

ZIE OOK: Tien manieren om vrijwilligers te bedanken

Vaardigheidspaspoort

IJsclub Tilburg is één van de vele verenigingen die werken met het vaardigheidspaspoort. Het vaardigheidspaspoort ondersteunt de schaatsverenigingen bij het trainen van jeugdleden. Alle aspecten van het schaatsen worden getoetst in het vaardigheidspaspoort. Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw schaats- of inlineskatevereniging met het product vaardigheidspaspoort voor jeugdleden? Kijk dan op de website of informeer via [email protected].

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van vrijwilligers en ledenwerving- en behoud? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo trok een oproep op de site van HVHW de aandacht van vrijwilligers en zorgt de Women Cup bij Hogerop voor extra clubbinding én nieuwe leden.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?