Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Accommodatie

De Poel gebruikt ‘verlaten’ sporthal als trainingsaccommodatie

Wat doe je als je als vereniging inlineskate-activiteiten aanbiedt, maar geen eigen buitenbaan hebt en dus afhankelijk bent van openbare ruimtes? SSC de Poel heeft daar een mooie oplossing voor bedacht.

Een verlaten sporthal met een fantastische zwevende houtenvloer, gereed voor de sloop om er appartementen te laten bouwen, maar toen kwam de crisis. Met als gevolg dat de nieuwe appartementen niet gebouwd werden en dat de sporthal bleef staan.

SSC de Poel zag dit als een unieke kans om inlineskate-activiteiten overdekt te kunnen aanbieden. De vloer van de sporthal bleek uitermate geschikt om te inlineskaten. In tegenstelling tot andere sporthalvloeren was de vloer niet stroef en kon er goed op getraind worden. De vereniging werkt voor dit initiatief nauw samen met SKA uit Middelburg, zodat veel inliners in Zeeland gebruikmaken van de faciliteiten.

“Als enige provincie zonder ijsbaan is het voor de verenigingen creatief zoeken naar oplossingen. Bij SSC de Poel is dat gelukt en nu is er toch een mogelijkheid te trainen”, zegt Els Mesu.

Effectief

In de winter was er de mogelijkheid om door te trainen, doordat de hal overdekt is. En in de zomermaanden kon er eveneens getraind worden, aangezien de hal ‘lekker koel’ is. Een mooi voorbeeld hoe er effectief omgegaan kan worden met een sporthal en zo de inlinesport beoefend kan worden. De woensdagavonden van SSC De Poel zijn dan ook druk bezocht in de ‘verlaten’ sporthal.

Door een meerjarige huurovereenkomst met de gemeente te sluiten, biedt het de vereniging ook de mogelijkheid rustig verder te kijken naar een andere (eigen) accommodatie. De gemeente is geholpen doordat de sporthal wordt gebruikt en de vereniging heeft een overdekt onderkomen om trainingen te kunnen verzorgen. Een mooie win-win situatie.

Goede voorbeelden

Inspiratie opdoen op het gebied van besturen? Lees dan eens de succesverhalen van andere verenigingen. Zo moet een bijscholing van de leden van STV Lekstreek leiden tot meer wedstrijden bij de vereniging en wil de Doornsche IJsclub het goede voorbeeld geven met een rookverbod.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?