Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Talentvolgsysteem

De KNSB werkt met een talentvolgsysteem (knsb.sporteronline.nl) wat beschikbaar is voor alle (gewestelijke) baanselecties, nationale selecties en merkenteams van de verschillende disciplines. Onder andere de nationale shorttrackselectie, Jong Oranje langebaan en het gewest Friesland langebaan werken met het systeem.

Daarnaast kunnen verenigingen en individuele sporters gebruik maken van het systeem door een afspraak te maken met het softwarebedrijf. Verenigingen en teams kunnen bovendien hun eigen omgeving en design afstemmen.

Het belangrijkste doel van het talentvolgsysteem is op korte termijn het registreren en volgen van trainingsgegevens voor trainingssturing door sporters/atleten, trainer/coaches en andere begeleiders. Op de langere termijn is het doel onder meer het bepalen van de prestatiebepalende factoren zodat alle talentontwikkelingsprogramma’s in Nederland verbetert kunnen worden.

De beoogde effecten zijn o.a.:

Door een verbetering in zowel de monitoring van training als de dossieroverdracht kunnen talentvolle sporters beter begeleid en ontwikkeld worden. Daarnaast kan achteraf en anoniem meer inzicht worden verkregen in de prestatiebepalende factoren in samenwerking met de faculteit Bewegingswetenschappen van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de te ontwikkelen analysetool ‘TalentToSTar KNSB’ module (zie innovatieproject).

De effecten zijn alleen te bereiken wanneer alle talentvolle schaatsers in Nederland hetzelfde systeem gebruiken en wanneer gegevens gestandaardiseerd worden vastgelegd.

Meer informatie over het talentvolgsysteem is te vinden op www.sporteronline.nl.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?