Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Speciaal aanbod: Traject Sportief Besturen

De KNSB wil verenigingen helpen een positieve impuls te geven aan het verenigingsleven. Met zijn allen willen we graag dat iedereen vooral een positieve sportbeleving heeft en onbezorgd kan schaatsen of skaten. In samenwerking met NOC*NSF en alle andere sportbonden is de module ‘Sportief Besturen’ ontwikkeld.

‘Sportief Besturen’ is de wijze van het besturen van uw club, waarin de uitgangspunten van Sportiviteit & Respect verankerd zijn. Aan de hand van actuele vraagstukken wordt op een ontspannen en interactieve wijze besproken hoe je kunt zorgen voor een integrale en consistente aanpak als het gaat om sportief beleid.

Mensen bepalen de sfeer binnen de vereniging. Als bestuurder heb je hierin een cruciale rol. Hoe ontdek je wat die rol eigenlijk inhoudt? De workshop Sportief Besturen licht vier duidelijke rollen toe en jij komt erachter welke rol je in welke situatie het beste kunt gebruiken. Vervolgens reflecteer je je eigen invulling. Een belangrijk onderdeel van de workshop is het delen van waardevolle ervaringen met uw collega bestuurders.

Werkwijze

In dit traject maken we gebruik van actuele cases en praktijkoefeningen. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en advisering bij knelpunten. Hierbij krijgt je begeleiding van een deskundige trainer.

Workshop dag:     Maandag 17 november 2014                Sportief besturen                           19:00 – 22:00

Goed om te weten

Het traject is gratis maar er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De KNSB vraagt verenigingen die worden geselecteerd om commitment voor het traject. Dit betekent dat je vereniging met minimaal 2 bestuurders en maximaal 4 aanwezig is bij de bijeenkomst.

Locatie

Afhankelijk van de aanmeldingen van de verenigingen wordt een centrale locatie gezocht. Wil je het traject bij jou in de buurt? Vraag of de verenigingen bij jou in de omgeving ook mee willen doen!

Combineren met het traject Sportief Besturen

Dit traject is ook goed te combineren met het aanbod ‘Besturen met een Visie’ op:

Workshop dag 1:  Zaterdag 29 november 2014  Besturen met een visie 1       10:00 – 13:00

Workshop dag 2:  Maandag 5 januari 2015         Besturen met een visie 2      19:00 – 22:00

Workshop dag 3:  Zaterdag 7 februari 2015         Besturen met een visie 3     10:00 – 13:00

 Reacties van eerdere deelnemers

“Vooraf had ik geen goed beeld bij het onderwerp maar ik realiseer mij nu dat Sportiviteit & Respect alle facetten van onze vereniging raakt”

“Nuttig en leuk om met collega-bestuurders hierover in gesprek te gaan. Dat zouden wij vaker moeten doen.”

 Aanmelden

Meld je vereniging aan via Ramon Kuipers ([email protected]) voor 6 november. Vragen? Neem gerust contact op met [email protected]

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?