Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Selectieprocedures

De selectieprocedures voor het seizoen 2023-2024 zijn op deze pagina te vinden onder downloads. Voor vragen en opmerkingen kan contact worden opgenomen met de afdeling Top- en wedstrijdsport [email protected], Marcel Scheperkamp DM Marathon [email protected], Jan Schuitema, voorzitter Sectiebestuur Marathon [email protected]. In de downloads zijn de volledige selectieprocedures te vinden van: NK Jeugdmarathon, NK neo-senioren, (O)NK Masters, Startrecht bij (inter)nationale marathons en Selectie bij (inter)nationale doorstroomwedstrijden.

Verkrijgen startrecht bij (inter)nationale marathons
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers startgerechtigd zijn bij de beloftendivisie of de topdivisie. Dit heeft betrekking op hoe deelnemers, promoveren vanuit een onderliggende divisie of een andere discipline, dispensatie verkrijgen voor behoud startrecht in eenzelfde divisie, degraderen vanuit een bovenliggende divisie en zich moeten inschrijven.

Doorstroomwedstrijden
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor de doorstroomwedstrijden bij de (inter)nationale marathons in het desbetreffende seizoen. Waarbij geselecteerde deelnemers worden uitgenodigd om van start te gaan bij een hoger liggende divisie, zijnde vanuit de regionale competitie bij de beloftendivisie en vanuit de beloftendivisie bij de topdivisie. De mogelijkheid om door te stromen is vooral gericht op talentvolle jongere marathonschaatsen teneinde ervaring op te laten doen, te ervaren of de hogere divisie een doelstelling is voor in de toekomst en zich te presenteren aan ploegen in de hogere divisie.

NK neo-senioren
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor het NK neo-senioren in het desbetreffende seizoen. Waarbij per categorie deelnemers vanuit de regionale competitie worden uitgenodigd om van start te gaan.

NK Jeugd Marathon/landelijke finales pupillen
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor het NK Jeugdmarathon (junioren) en de landelijke finalewedstrijd marathon (pupillen), in het desbetreffende seizoen. Waarbij per categorie 52 deelnemers zich kunnen selecteren vanuit de jeugdmarathons op hun ijsbaan en/of de ijsbaan in hun regio.

(O)NK-masters / ONK C-rijders (volgt z.s.m.)
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor het NK zowel op kunstijs als op natuurijs, evenals het ONK op de Weissensee voor Masters in het desbetreffende seizoen. Bij het ONK op de Weissensee geeft de procedure ook weer het verkrijgen van startrecht voor C-rijders.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?