Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Selectieprocedures

De selectieprocedures voor het seizoen 2021-2022 zijn op deze pagina te vinden. Onderstaand de diverse procedures. In de downloads zijn de volledige selectieprocedures te vinden van: NK Jeugdmarathon, (O)NK Masters, startrecht bij (inter)nationale marathons en selectie bij (inter)nationale doorstroomwedstrijden.

NK Jeugd Marathon Kunstijs
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor het NK Jeugdmarathon voor junioren en de landelijke finalewedstrijd marathon voor pupillen (verder NK Jeugdmarathon genoemd) in het desbetreffende seizoen. Waarbij per categorie 52 deelnemers zich kunnen selecteren vanuit de jeugdmarathons op hun ijsbaan en/of de ijsbaan in hun regio.

Doorstroomwedstrijden
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor de doorstroomwedstrijden bij de (inter)nationale marathons in het desbetreffende seizoen. Waarbij geselecteerde deelnemers worden uitgenodigd om van start te gaan bij een hoger liggende divisie, zijnde vanuit de regionale competitie bij de beloftendivisie en vanuit de beloftendivisie bij de topdivisie. De mogelijkheid om door te stromen is vooral gericht op talentvolle jongere marathonschaatsen teneinde ervaring op te laten doen, te ervaren of de hogere divisie een doelstelling is voor in de toekomst en zich te presenteren aan ploegen in de hogere divisie.

(O)NK-masters
Deze selectieprocedure geeft weer hoe deelnemers zich kunnen selecteren voor het NK zowel op kunstijs als op natuurijs, evenals een ONK, verder samen (O)NK genoemd, voor Masters in het desbetreffende seizoen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?