Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Ik wil schaatsen/skaten

Schaatsen en skaten kan op veel manieren en op veel plaatsen. Je kunt schaatsen als er natuurijs ligt of bijna het gehele jaar door kunstijs. Skaten kan overal, maar er zijn ook speciale inlineskatelocaties. Je kunt recreatief schaatsen en skaten, daarnaast kun je ook lessen volgen of je aansluiten bij een vereniging en wedstrijdschaatsen.

Schaatsen op natuurijs
Als het vriest kan er geschaatst worden op natuurijs. De KNSB kan 220 toertochten uitzetten door heel Nederland. De goedgekeurde KNSB toertochten worden gepubliceerd op schaatsen.nl. Daarnaast kent de KNSB 500 verenigingen met een natuurijsbaan. Op schaatsen.nl vind je een overzicht van natuurijsbanen die open of gesloten zijn.

Schaatsen op kunstijs
In Nederland kennen we 24 kunstijsbanen. Voor een lijst met kunstijsbanen kijk je onder vervolgstappen bij ‘Zoek ijsbaan’. Daarnaast zijn er ook tijdelijke kunstijsbanen. Vanaf eind november tot en met begin januari kun je op veel plaatsen in Nederland terecht op een tijdelijke kunstijsbaan.

Skaten
In Nederland kun je overal skaten, maar er zijn ook locaties speciaal voor inlineskaten. Voor een overzicht van inlineskatelocaties van 175m tot een ronde van 1500m, kijk je onder vervolgstappen bij ‘Zoek skatebaan’.  

Lessen
Op de meeste ijsbanen kun je schaatslessen volgen bij een schaatsschool. Onder downloads vind je een overzicht van de schaatsscholen.

Verenigingen
Vind je het leuk om regelmatig te schaatsen of te skaten? Of wil je graag wedstrijden rijden en kennis maken met onze wedstrijdsport? Dan kun je lid worden van een KNSB vereniging. De KNSB heeft ruim 250 aangesloten verenigingen die aan wedstrijden deelnemen, trainingen en lessen verzorgen en allerlei activiteiten het gehele jaar door organiseren.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?