Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Basislidmaatschap

Het KNSB Basislidmaatschap is het basislidmaatschap voor alle KNSB verenigingen en stichtingen.

Zo weet je als vereniging of stichting zeker dat je met het KNSB Basislidmaatschap goed verzekerd bent. Het KNSB Basislidmaatschap biedt verenigingen en stichtingen zowel de Bestuurdersaansprakelijkheids-verzekering als de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Iets waar een gemiddelde ijsclub zonder lidmaatschap al snel € 300 tot € 500 voor kwijt is.

Daarnaast kun je als KNSB vereniging profiteren van verschillende andere voordelen. Zo kun je als KNSB vereniging een zeer scherpe Materieelverzekering afsluiten. Ook hier loopt het voordeel al snel op tot een paar honderd euro. Zie voor meer informatie het kader “Diensten op Maat”.

Producten en diensten

Het KNSB Basislidmaatschap omvat de volgende producten en diensten:

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
De bestuurders van de vereniging nemen beslissingen voor de organisatie. Als zo’n beslissing verkeerd uitpakt kan de bestuurder persoonlijk aansprakelijk gesteld worden. Ook als de bestuurder met alle goede bedoelingen gehandeld heeft. Met de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn de bestuurders hier tegen beschermd en kan er geen aanspraak gemaakt worden op het privévermogen van de bestuurders.
Collectieve WA-verzekering
Bij het verzorgen van trainingen of het organiseren van wedstrijden, toertochten of andere activiteiten zit een ongeluk in een klein hoekje. De vereniging, leden of vrijwilligers kunnen hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Om de vereniging hierin zo goed mogelijk te ontzorgen, heeft de KNSB voor al haar leden een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.
Modelstatuten
Voor nieuwe verenigingen en verenigingen die hun statuten moeten updaten, heeft de KNSB kant-en-klare modelstatuten beschikbaar. Deze zijn up-to-date en voldoen aan alle KNSB eisen.
Helpdesk voor advies en ondersteuning
Mogelijkheid tot het stellen van korte vragen betreffende alle mogelijke onderwerpen waar een vereniging in de praktijk tegenaan loopt. Dit kan sportspecifiek of sporttakoverschrijdend zijn.
Toegang tot kennisbank
Op KNSB.nl is voor haar leden een uitgebreide kennisbank met veel informatie, FAQ en goede voorbeelden opgebouwd. De KNSB streeft ernaar dit medium verder uit te bouwen op basis van de behoeften van verenigingen.
Producten en diensten tegen ledenprijzen
Verenigingen of leden van verenigingen ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De prijs of mate van korting staat altijd duidelijk vermeld bij het product of dienst.
Collectieve Belangenbehartiging
De KNSB behartigt met name op collectief niveau de belangen van de schaatssport en de verenigingen, zowel voor als achter de schermen.

Heb je gevonden wat je zocht?