Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) zet zich in voor de versterking en promotie van de schaats- en inlineskatesport. De bond richt zich op de volle breedte: topsport en breedtesport, verenigingen, accommodaties, commerciële partners en schaatsfans. En op de disciplines korte- en langebaan, shorttrack, marathon, kunstrijden, schoonrijden, toerschaatsen en inlineskaten.

Als KNSB staan we voor alle schaatsliefhebbers, van de kinderen die kennismaken met het schaatsen tot talenten van de toekomst. Van de schaatsers die wekelijks een rondje op de baan schaatsen tot de topsporters die hun titels verdedigen en hun fans.

Missie
Onze missie luidt: “De KNSB is dé autoriteit op het gebied van schaatsen en inlineskaten. Samen met onze partners maken we slag na slag om heel Nederland plezier te laten beleven aan de sporten. Ook spannen wij ons in om in meerdere disciplines bij de beste landen van de wereld te (blijven) horen.” Dit doen we niet alleen, maar juist doen we samen met onze vele partners. Want samen maak je de sport sterker.

Borgen schaatsplezier en talentontwikkeling
Om ervoor te zorgen dat iedereen de kans krijgt om te schaatsen verzorgt de KNSB een groot aantal activiteiten:

– organisatie van de wedstrijdinfrastructuur voor licentiehouders, waarin zij laagdrempelig meerdere disciplines kunnen beoefenen;
– jaarlijkse opleiding en bijscholing van trainers en officials;
– organisatie van talentontwikkeling via KNSB Talent Teams;

– kwaliteitsborging en kennisdeling volgens een uniform opleidingsplan voor alle disciplines, van kennismaken met schaatsen tot trainen voor topprestaties;
– breedtesport promotie en –activiteiten door heel Nederland de verenigingen, netwerken rond ijsbanen en activaties via partners en media.

Het schaatspodium creëren
De KNSB creëert het schaatspodium waarop topschaatsers, teams en sponsors kunnen schitteren en topprestaties kunnen leveren en waar vele schaatsfans van kunnen genieten. Denk hierbij aan:
– het binnenhalen, de organisatie en promotie van wedstrijden en evenementen. Denk aan ICT, technisch en organisatorisch kader, opstellen/bewaken reglementen, antidopingbeleid;
– marketing, communicatie en media exposure van de schaatssport met haar 4,5 miljoen schaatsfans zoals via het platform schaatsen.nl. Het schaatspodium kan alleen succesvol zijn en blijven doordat de Nederlandse schaatsers unieke prestaties neerzetten en teams, schaatsers en KNSB zich inzetten ter promotie van de schaatssport in Nederland.

Regierol natuurijs
De KNSB regisseert bij natuurijs de activiteiten in het land zoals toertochten en openstelling van de natuurijsbanen, zodat miljoenen Nederlanders kunnen schaatsen. De KNSB bewaakt daarbij de veiligheid door draaiboeken en het ijs te keuren en publiek via de media hierover te informeren.

Belangen internationaal behartigen
Alle partijen hebben belang bij het vergroten van de wereldwijde status en populariteit van het schaatsen. De KNSB behartigt deze belangen van de schaatssport bij NOC* NSF en de ISU.

Selecties voor internationale wedstrijden
De KNSB selecteert junioren en senioren top voor wedstrijden/nationale selecties en organiseert en financiert reis- en verblijfskosten voor de nationale teams en begeleiding en beloont de best presterende topschaatsers met een premie.

Partnerships creëren
Om de ontwikkeling van de sport voor de volle breedte mogelijk te maken, werken we intensief samen met commerciële partners en mediapartners, en verzorgen we aanvragen voor subsidies.

Organisatie
Wil je weten hoe de KNSB is georganiseerd? Dan vind je hier de nodige informatie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?