Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

De KNSB

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) zet zich in voor de versterking en promotie van de schaats- en inlineskatesport. De bond richt zich op de topsport en breedtesport, verenigingen, accommodaties, commerciële partners en schaatsfans. Dit zijn de disciplines: langebaan, shorttrack, marathon, kunstrijden, inlineskaten, kortebaan, schoonrijden en schaatsen op natuurijs.

Missie
Onze missie luidt: “De KNSB is dé autoriteit op het gebied van schaatsen en inlineskaten. Samen met onze partners maken we slag na slag om heel Nederland plezier te laten beleven aan de sporten. Ook spannen wij ons in om in meerdere disciplines bij de beste landen van de wereld te (blijven) horen.” Dit doen we niet alleen, maar samen met onze vele partners, want samen maak je de sport sterker.

Borgen schaatsplezier en talentontwikkeling
De KNSB maakt zich sterk voor alle schaatsliefhebbers: van de kinderen die kennismaken met de sport tot en met talenten van de toekomst. Van de schaatsers die wekelijks ontspannen rondjes rijden tot en met topsporters en hun fans. Om iedereen de kans te geven om op zijn/haar niveau te schaatsen verzorgt de KNSB een groot aantal activiteiten:

– organisatie van de wedstrijdinfrastructuur voor licentiehouders, waarin zij laagdrempelig meerdere disciplines kunnen beoefenen;
– jaarlijkse opleiding en bijscholing van trainers en officials;
– organisatie van talentontwikkeling via KNSB Talent Teams;
– kwaliteitsborging en kennisdeling volgens een uniform opleidingsplan voor alle disciplines, van kennismaken met schaatsen tot trainen voor topprestaties;
– breedtesportpromotie en –activiteiten door heel Nederland via de verenigingen, netwerken rond ijsbanen en activaties via partners en media.

Het schaatspodium creëren
De KNSB creëert het schaatspodium waarop topschaatsers, teams en sponsors kunnen schitteren en topprestaties kunnen leveren en waarvan vele schaatsfans kunnen genieten. Denk hierbij aan:
– het binnenhalen, de organisatie en promotie van wedstrijden en evenementen. Daarbij hoort: technisch en organisatorisch kader, ICT, opstellen/bewaken reglementen, antidopingbeleid;
– marketing, communicatie en exposure van/over de schaatssport met haar 4,5 miljoen schaatsfans, onder meer via het platform schaatsen.nl.

Belangen internationaal behartigen
Alle partijen hebben belang bij het vergroten van de wereldwijde status en populariteit van het schaatsen. De KNSB behartigt deze belangen van de schaatssport bij sportkoepel NOC* NSF en de Internationale Schaatsunie ISU.

Selecties voor internationale wedstrijden
De KNSB selecteert junioren en senioren voor internationale wedstrijden, organiseert en financiert reis en verblijf voor nationale teams en beloont de best presterende topschaatsers met een premie.

Partnerships creëren
Om de ontwikkeling van de sport voor de volle breedte mogelijk te maken, werken we intensief samen met commerciële en mediapartners, en verzorgen we aanvragen voor subsidies.

Regierol natuurijs
De KNSB regisseert bij natuurijs de activiteiten in het land zoals toertochten en openstelling van de natuurijsbanen, zodat miljoenen Nederlanders kunnen schaatsen. De KNSB bewaakt daarbij de veiligheid en informeert het publiek hierover via de media.

Organisatie
Wil je weten hoe de KNSB is georganiseerd? Dan vind je hier de nodige informatie.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?