Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Sterk internationaal deelnemersveld bij Challenge Cup/NK Kunstrijden 2018

Gepubliceerd donderdag 15 februari 2018

De Uithof in Den Haag is van 22 tot en met 25 februari 2018 het toneel van de Challenge Cup en het Nederlands kampioenschap Kunstrijden.

De Challenge Cup is een wedstrijd waarin aanstormende talenten vanaf 10 jaar tot de seniorenleeftijd de kans krijgen zich op mondiaal niveau te meten met hun concurrenten. Voor internationale toprijders dient de wedstrijd als voorbereiding op het WK in Milaan (19-25 maart) en het WK Junioren in Sofia (5-11 maart).

Voor de Nederlandse deelnemers staan ook de nationale titels op het spel. De beste Nederlander in iedere categorie wordt Nederlands kampioen.

Sterk deelnemersveld

De Challenge Cup kent als vanouds een sterk deelnemersveld. Zo hebben de Japanners Rika Hongo, Marin Honda en Wakaba Higuchi hun deelname bevestigd. Ook de Nederlandse toppers Niki Wories,Kyarha van Tiel,Thomas Kennis en Michel Tsiba zijn in Den Haag van de partij.

De Challenge Cup past goed in de ambitie om het Nederlandse kunstrijden op olympisch niveau te krijgen en de sport onder een groter publiek in Nederland onder de aandacht te brengen.

Het evenement vindt plaats tijdens de Olympische Spelen. Uit toplanden als Japan en de VS komen deelnemers die zich net niet voor PyeongChang hebben geplaatst. Bij de junioren komen atleten uit de internationale top, zij bereiden zich voor op de WK Junioren.

Battles 

Wegens groot succes in vorige edities wordt het evenement ook nu afgesloten met de battles tijdens het Gala. Twee rijders komen op het ijs, die het tegen elkaar opnemen tijdens een muziekje dat een DJ hen als verrassing voorschotelt. Na afloop kiest het publiek de winnaar.

Het afsluitende Gala wordt dit jaar geopend door ‘Kids on Ice’, een kunstrijvereniging uit Eindhoven die een demonstratie synchroonschaatsen verzorgt. Daarna zullen showküren van de deelnemers en de battles elkaar afwisselen.

“Het belooft opnieuw een prachtig evenement te worden, waarbij ik op  de gemeente Den Haag weer hartelijk wil bedanken voor hun bijdrage om de Challenge Cup mogelijk te maken”, zegt Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden bij de KNSB.

Tickets

De ticketverkoop is al begonnen. Een dagkaart kost €5,00, de prijs van een passe-partout is €10,00

Livestream

De Challenge Cup / NK Kunstrijden is ook te volgen via een livestream. Ga daarvoor naar deze pagina.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?