Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Schaatsplank trekt aandacht bezoekers AH-winkel in Hoorn

Gepubliceerd dinsdag 26 september 2017

Ruim 900 winkels deden de afgelopen twee weken mee aan de AH Sportactie. Iedereen wordt de kans geboden kennis te maken met een club en dat met hulp van heel veel aandacht vanuit de landelijke actie en waar mogelijk ook nog steun van de lokale Albert Heijn-winkel. Zo ook in Hoorn waar Schaatstrainingsgroep Hoorn een ludieke activiteit in de plaatselijke supermarkt organiseerde ter promotie.

“Nadat we ons hadden aangemeld voor de AH Sportactie, kwamen we in contact met een van de supermarktmanagers. We hebben met elkaar overlegd en ons idee was om niet alleen folders uit te delen, maar ook te laten zien wat schaatsen inhoudt”, legt Teun Tanja van STG Hoorn uit.

Om dat idee kracht bij te zetten, werd besloten een schaatsplank in de lokale Albert Heijn-winkel neer te leggen. “Het was voor ons vrij gemakkelijk om extra promotie te maken, omdat de schaatsplank niet zo veel ruimte in beslag neemt. Op de plank mochten klanten zelf oefenen en wij konden de glijbeweging laten zien. Behalve de schaatsplank stond er in de winkel ook een pop met clubkleding en we deelden flyers uit aan iedereen.”

Veel mensen bereikt

STG Hoorn stond twee dagen in verschillende weekenden in de Albert Heijn te Hoorn. De vrijwilligers van de club hadden een slimme plek uitgekozen. “We hadden een goede promotieplek tegenover de kassa’s en bereikten veel mensen. De reacties waren over het algemeen ook erg positief. De mensen waren enthousiast”, aldus Teun Tanja.

Kennismaken

Hoewel de actie pas net afgelopen is en je tot 3 december nog vijf keer gratis sporten bij een vereniging bij jou in de buurt, heeft STG Hoorn nu al vier aanmeldingen voor een proefles.

Teun Tanja hoopt dat de vereniging veel nieuwe leden overhoudt aan het initiatief. “De reden van onze deelname was dat we leden wilden werven en mensen enthousiast wilden maken voor de sport. Bij onze club staat gezelligheid hoog in het vaandel. En de sfeer proef je alleen als je daadwerkelijk één of meerdere keren bij ons komt schaatsen. De AH Sportactie is ideaal om mensen kennis te laten maken met jouw vereniging.”

Meer nieuws

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

Oud-kunstschaatsster Joan Haanappel (83) overleden

Vacature: Talentcoach Shorttrack Wadro KNSB Talent Team Noord

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?