Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Meerjarenopleidingsplan langebaan, shorttrack en inline-skaten

Gepubliceerd woensdag 8 juli 2015

Tijdens de afgelopen zes maanden is er gewerkt aan het verdiepen, uitbreiden en verbeteren van de meerjarenopleidingsplannen (MJOP) van de KNSB, voor de disciplines langebaan, shorttrack en inline-skaten. Door middel van het toepassen van kennis uit de wetenschap, theorieën en vele werkgroepen met ervaren en kundige trainers/coaches, opleiders en experts zijn de vernieuwde MJOP’s tot stand gekomen.

De MJOP’s van de KNSB bieden een gestructureerde, eenduidige en inzichtelijke opleidingsweg waarin handvatten worden beschreven voor alle trainers en coaches om talentvolle sporters te stimuleren, trainen en helpen vaardigheden te ontwikkelen naar de top. Ook alle andere betrokkenen binnen het schaatsen en inline-skaten in Nederland geven we hiermee een inzicht in de opleidingsweg van talentvol pupil tot wereldtopper. Deze opleidingsweg volgt een bepaalde leerlijn die start bij het bewegingsonderwijs en verder verloopt via verenigingen, baanselecties of gewesten, naar de Regionale Talenten Centra (RTC’s) om vervolgens uit te komen in een merkenteam. Hierbij moet wel in ogenschouw worden genomen dat de MJOP’s een ideaalbeeld neerzetten voor de progressie in de sport.

Er zullen altijd uitzonderingen zijn op de ‘regel’. Daarom moet het model gezien worden als een raamwerk waarin handvatten worden gegeven, maar wel moet worden benaderd met enige flexibiliteit. Niet elke sporter zal de fases exact doorlopen volgens het MJOP en dat is niet erg!
Naast de ontwikkeling tot wereldtopper is het uiteindelijke doel om de sporters een levenslang plezier aan de sport te laten beleven.

Toekomstige ontwikkelingen en opgedane kennis en ervaring zullen vragen om periodieke bijstelling van de MJOP’s. De komende jaren zullen de MJOP’s daarom verder worden doorontwikkeld met input van alle geledingen binnen de KNSB en andere experts, om zo ook de eenduidigheid in opleidingen te verhogen waardoor de kwaliteit van de talentopleiding en coaches wordt verhoogd. Daarnaast zullen de MJOP’s worden geïmplementeerd in de opleidingen van de KNSB.

We wensen jullie allen veel lees- en toepassingsplezier!
Mochten er vragen leven of ontstaan, neem dan gerust contact op met: [email protected]

.

Meer nieuws

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?