Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB directeur Paul Sanders stopt per januari 2016

Gepubliceerd maandag 22 juni 2015

Paul Sanders, algemeen directeur van de KNSB, stopt per januari 2016. Sinds zijn aantreden in 2011 heeft Sanders de KNSB door een brede transitie geleid. Dat was ook zijn opdracht. De schaatsbond heeft zich in deze periode onder leiding van Sanders weten te ontwikkelen tot een van de meest vooruitstrevende sportbonden van Nederland.

Paul Sanders: “Ik denk dat een ander de klus nu moet afmaken. Ik betreur het zeer dat de Ledenraad op 18 april jl. geen Raad van Toezicht heeft kunnen benoemen. Het was een ernstige tegenvaller. Juist omdat we al heel ver zijn met de doorvoering van de strategie de KNSB op weg naar 2020.”
Het Algemeen Bestuur van de KNSB, dat de opdracht heeft om zo snel mogelijk een Raad van Toezicht te installeren, betreurt het vertrek van Sanders.

Samenwerking
Het strategisch plan ‘KNSB op weg naar 2020’ markeert de start van de route die Sanders de afgelopen jaren voor de KNSB heeft afgelegd met zijn team. Die strategie richt zich op samenwerking en verbinding met diverse stakeholders van binnen en buiten de schaatssport, zoals schaatsbanen, gemeenten, sponsors, collega sportbonden, evenementenorganisaties, projectontwikkelaars en beleidsmakers bij de overheid. Een opvallend onderdeel hiervan is de gezamenlijke visie op de structurele financiering van de schaatssport onder de naam ‘Van Podium tot Podium’. Een traject dat nu onder andere haar uitwerking kent in een schaatsentiteit in samenwerking tussen KNSB, atletenvereniging en VPS.

Schaatsliefhebber
Een ander belangrijk onderwerp in deze strategie van de KNSB is het ontwikkelen van de schaatssport voor de actieve schaatsliefhebber. Om dit te realiseren is een nieuw licentiebeleid en verenigingslidmaatschap ontwikkeld en geïmplementeerd, waarbij de toegevoegde waarde voor de schaatsliefhebber centraal staat.

Topsport
In de ontwikkeling van de topsport zijn internationaal stappen gezet. Een voorbeeld hiervan zijn de resultaten van het ISU Congres in 2014 in Dublin en de samenwerkingsovereenkomst tussen de Koreaanse Schaatsbond (KSU) en de KNSB in opmaat naar de Olympische Spelen in 2018.

Fans
Ook het ontwikkelen van het aandachtsgebied fans stond breed op Sanders agenda. Zo zijn er succesvolle nieuwe evenementconcepten ontwikkeld en gelanceerd, met nadrukkelijke aandacht voor fans, zoals de Europese Kampioenschapppen Shorttrack met TIG Sports en de Nationale Kampioenschappen op ‘De Coolste Baan van Nederland’ met House of Sports.

schaatsen.nl
Een andere belangrijke ontwikkeling voor de toekomst van de sport is het online-platform schaatsen.nl. Een platform, ontwikkeld in samenwerking met hoofdsponsor KPN, waar interactie met de schaatswereld centraal staat.

KNSB organisatie
Bij de inhoudelijke transitie van de KNSB hoort ook een passende organisatiestructuur. Een structuur die de visie en ambities van de KNSB ondersteunt. In de afgelopen periode heeft Sanders dan ook de transitie van het KNSB Bondsbureau van een  aanbodgerichte naar een markt- en vraaggerichte organisatie gerealiseerd. Ook een nieuw bestuurlijk model met een Raad van Toezicht en een Directeur-Bestuurder in plaats van een Algemeen Bestuur met een Ledenraad, werd vormgegeven.
Wie de nieuwe Algemeen Directeur van de KNSB wordt, is nog niet bekend.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?