Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB Challenge Cup kunstrijden verhuist naar Tilburg

Gepubliceerd dinsdag 30 november 2021
De KNSB Challenge Cup, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem, verhuist van Den Haag naar Tilburg. Het IJssportcentrum aldaar is in elk geval de komende drie jaar het toneel van de Challenge Cup. De eerstvolgende editie is van 24 t/m 27 februari 2022, de wedstrijd wordt gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

“Wij zien dit als een grote kans om de Challenge Cup een nieuwe impuls te geven”, zegt Karen Venhuizen, disciplinemanager kunstrijden van de KNSB. “Deze internationale wedstrijd kent een rijke historie, waarvoor we de gemeente Den Haag en ijsbaan De Uithof zeer dankbaar zijn. Het IJssportcentrum is een uitstekende locatie om het evenement verder uit te bouwen, wat past bij onze inspanningen om het kunstrijden in Nederland naar een nog hoger niveau te tillen. Samen met de zeer actieve kunstrijgemeenschap in Tilburg en het Sportbedrijf Tilburg willen we de sport via dit evenement ook in de breedte stimuleren.”
 
Het kunstrijden zit in de lift en in februari staat voor het eerst sinds 1976 weer een Nederlandse kunstrijdster op de Olympische Spelen: Lindsay van Zundert. In het voorjaar van 2022 start de KNSB een Nationaal Trainingscentrum Kunstrijden in Heerenveen, waarbij de Spaanse oud-wereldkampioen Javier Fernandez nauw betrokken is. 
 
De Challenge Cup is een internationaal evenement, dat de laatste jaren weer steeds vaker wereldtoppers aantrekt, met name uit Japan. Bij recente edities bereidden kunstrijders als Shoma Uno en Rika Kihira zich hier voor op het WK, dat dit jaar van 21 t/m 27 maart plaatsvindt in het Franse Montpellier.
 
De combinatie met het NK geeft het evenement ook voor Nederlandse toprijd(st)ers een bijzonder tintje. Vorig seizoen kon dat NK kunstrijden vanwege de coronapandemie helaas niet doorgaan, maar nu staat het onder voorbehoud van dan geldende maatregelen wel weer op de kalender, gecombineerd met de Challenge Cup in Tilburg.

Meer nieuws

Ook in de schaatswereld regent het weer koninklijke onderscheidingen

KNSB en Qualogy, partners in talentherkenning

Skeelerpiste Rotterdam strijdtoneel Daikin NK Inlineskaten

KNSB maakt TeamNL Shorttrack ’24-’25 bekend

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?