Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inline-jaarprijzen 2016 voor Bianca Roosenboom, Luc ter Haar en Marijke Groenewoud

Gepubliceerd zaterdag 3 juni 2017

Hoewel het inline-seizoen 2017 al volop bezig is, werden op de tweede dag van het NK Inline-skaten Baan in Heerenveen door de KNSB de jaarprijzen inline-skaten 2016 uitgereikt. Bianca Roosenboom en Luc ter Haar werden uitgeroepen tot Skater van het Jaar 2016; Marijke Groenewoud ontving de talentprijs.

Bij de vrouwen was het niet moeilijk te bepalen wie de jaarprijs over het skateseizoen 2016 in ontvangst mocht nemen. Bianca Roosenboom veroverde afgelopen jaar niet alleen vijf nationale titels, maar was ook lid van het gouden relayteam dat afgelopen jaar in Steenwijk de Europese titel op de weg veroverde. Daarnaast was Roosenboom, zoals altijd een vaste waarde in de EK- en WK-ploeg met top 5 klasseringen.

Bij de mannen was de keuze wie zich over 2016 Inline-skater van het Jaar zou mogen noemen, niet zo makkelijk. De keus viel uiteindelijk op Luc ter Haar. Zijn zilveren en bronzen medailles tijdens het EK in Heerde/Steenwijk op de relay-nummers, alsmede top 6 en top 10 noteringen op EK en WK, en het feit dat Luc ter Haar net als Bianca Roosenboom vooral inliners zijn, gaven uiteindelijk de doorslag.

Marijke Groenewoud werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2016, en ontving uit handen van Arie Koops, technisch directeur van de KNSB, de daarbij behoren cheque van 1000 euro. Groenewoud was tijdens het EK in Heerde/Steenwijk afgelopen jaar goed voor drie gouden medailles: op de 15 kilometer afvalkoers en als lid van het relay-team op de piste plus de weg. Zij veroverde bij het NK Baan zelfs één titel meer: 300m, 500m, 1-lap en de marathon.

Op de foto v.l.n.r.: Bianca Roosenboom, Marijke Groenewoud en Luc ter Haar. Foto Neeke Wassenbergh-Smit

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?