Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

DSB Bank drie jaar hoofdsponsor marathonschaatsen (Persbericht)

Gepubliceerd dinsdag 19 mei 2009

Hoogland (KNSB) – DSB Bank is de komende drie jaar hoofdsponsor van het marathonschaatsen. Het bedrijf van Dirk Scheringa is daarmee de opvolger van Essent, dat een jaar eerder dan gepland stopt.

De KNSB en DSB Bank maakten het nieuws vandaag wereldkundig in een speciale persconferentie. De samenwerking tussen beide partijen duurt in ieder geval drie jaar, maar vervolgens kan er nog een optie voor twee jaar worden gelicht. ,,Wij willen duurzaam werken en ons voor langere tijd als partner aan het marathonschaatsen verbinden’’, stelde algemeen directeur Toon Gerbrands namens DSB Bank.

Die duurzaamheid zoekt ook de KNSB. Dat vertaalt zich niet alleen in de verbintenis met DSB Bank, maar ook in een nieuwe wedstrijdkalender die als basis voor de komende drie tot vijf jaar moet dienen. ,,We zijn blij dat we voor de komende jaren continuïteit kunnen brengen in het marathonschaatsen. Die zekerheid is welkom bij alle partijen’’, aldus Heinze Bakker van het algemeen bestuur. Bakker legde overigens ook nog eens de nadruk op de rol die Essent de afgelopen jaren heeft gespeeld. ,,Essent is een uitstekende partner geweest, die het marathonschaatsen een belangrijke impuls heeft gegeven. Daar zijn we dankbaar voor.’’

DSB Bank toonde zich bij monde van eigenaar en schaatsliefhebber Dirk Scheringa afgelopen winter nog wel eens kritisch over het marathonschaatsen. ,,Maar de huidige ontwikkelingen en de nieuwe kalender passen helemaal bij onze filosofie. Dat was voor ons ook aanleiding om te gaan praten met de KNSB’’, aldus Gerbrands.

Overigens houden de marathonschaatsteams van DSB na komend seizoen op te bestaan. Gerbrands: ,,Vanwege onze nieuwe status als hoofdsponsor van het marathonschaatsen vinden we dat we daar niet mee kunnen doorgaan om elke schijn van belangenverstrengeling tegen te gaan.’’

Hoogland, 19 mei 2009

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?