Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Besturen

Welke bijeenkomsten vinden er plaats in week 2 van de KNSB Inspiratiesessies?

De KNSB organiseert van 13 t/m 30 september drie weken lang de KNSB Inspiratiesessies voor verenigingen. In online bijeenkomsten worden in maximaal anderhalf uur allerlei verschillende onderwerpen toegelicht, met de laatste informatie en ontwikkelingen. Je kunt ervoor kiezen om bij één bijeenkomst aan te sluiten, maar het is ook mogelijk om meerdere sessies te volgen. Hieronder lichten we de sessies uit de tweede week (20-26 september) uit.

Wat kun je als vereniging doen om meer leden te werven? Dat is de centrale vraag in deze sessie. Door met elkaar in gesprek te gaan en te leren van andere verenigingen krijgen bestuurders tips en handvatten voor ledenwerving. Daarnaast wordt een beeld geschetst van mogelijke kansen die zich voor gaan doen in het seizoen 2021/’22.

Goede en leuke trainingen zijn essentieel om zowel leden voor de club te behouden als nieuwe leden aan te trekken. Waar liggen kansen om bestaande én nieuwe sporters met goede, leuke en vernieuwende trainingsvormen veel plezier aan de schaats- en skatesport te laten beleven? In deze sessie gaan we zoek naar het antwoord.

Staan jullie als bestuur stil bij de veranderde omgeving, bij kansen of bedreigingen voor je club? Hoe gaat het met het reilen en zeilen van de vereniging én met de toekomstbestendigheid? Hoe ga je als bestuur om met zaken als leiderschap, optimale samenstelling, het uitnodigen van nieuwe bestuursleden en positieve positionering?

Tijdens de bijeenkomst leer je hoe je samen met jouw collega-bestuurders invulling kunt geven aan het versterken van jullie eigen bestuur. Deze sessie wordt gegeven door gastspreker Hans van Egdom.

Als VCP ben je hét laagdrempelig aanspreekpunt voor je vereniging. Samen met het bestuur werk je vooral aan preventie. In deze online sessie voor de vertrouwenscontactpersoon van jullie vereniging, geven we een aantal updates over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Bekijk het volledige programma en meld je aan voor een of meerdere online sessies!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?