Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

KNSB.nl » Praktijkcases » Praktijkvoorbeelden Besturen

Welke bijeenkomsten vinden er plaats in week 1 van de KNSB Inspiratiesessies?

De KNSB organiseert van 13 t/m 30 september drie weken lang de KNSB Inspiratiesessies voor verenigingen. In online bijeenkomsten worden in maximaal anderhalf uur allerlei verschillende onderwerpen toegelicht, met de laatste informatie en ontwikkelingen. Je kunt ervoor kiezen om bij één bijeenkomst aan te sluiten, maar het is ook mogelijk om meerdere sessies te volgen. Hieronder lichten we de sessies uit de eerste week (13-20 september) uit.

Als nieuwe bestuurder kan er een hoop op je afkomen. Om deze groep op weg te helpen is er een bijeenkomst waarin nieuwe bestuurders worden geïnformeerd over de verschillende producten en diensten van het lidmaatschap, onderwerpen vanuit KNSB en landelijke thema’s. Daarnaast komt aan bod wat de KNSB voor de vereniging kan betekenen en is er een kennismaking met de accountmanagers verenigingen.

Een veilig schaats- en skateklimaat is belangrijk zodat iedereen onbezorgd kan sporten. Verenigingen hebben hier vaak nog een aantal stappen in te nemen. De KNSB praat deelnemers bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gratis VOG, de Vertrouwenscontactpersoon en de Gedragscodes. En minstens zo belangrijk; hoe neem je je vereniging hierin aan de hand mee.

De KNSB biedt het hele jaar door verschillende opleidingen aan, zodat bestuurders, trainers en functionarissen zich verder kunnen ontwikkelen. In deze sessie wordt een toelichting gegeven op de opleidingen die dit seizoen aangeboden worden.

Op 1 juli 2021 is de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (‘WBTR’) in werking getreden. Hierdoor zijn sommige regels voor bestuurders van verenigingen veranderd. In deze sessie worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van de WBTR besproken, komen de meestgestelde vragen vanuit verenigingen aan bod en wordt een toelichting gegeven op de nieuwe modelstatuten.

De coronapandemie heeft verenigingen hard geraakt, ook op financieel gebied. Tijdens dit webinar worden clubs bijgepraat over de gevolgen van de coronacrisis en de mogelijkheden hier weer gezond uit te komen. Gastspreker Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie) zorgt voor nieuwe inzichten en laat zien hoe je in deze tijd inkomsten kunt generen voor jouw vereniging.

Bekijk het volledige programma en meld je aan voor een of meerdere online sessies!

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?