Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD!

IJSTIJD! is een landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen/inlineskaten en doorstroming naar verenigingen te stimuleren.

De belangrijkste pijler van IJSTIJD! is het schoolschaatsen. Zo zijn er onder andere lesboekjes en leskaarten beschikbaar waarmee kinderen in de klas of tijdens gym kennismaken met verschillende schaatsdisciplines.  

IJSTIJD! speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Sport is goed voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Schaatsen staat voor plezier op het ijs, coördinatie, kracht en snelheid. Schaatsen zit in het DNA van de Nederlander. Als het één nacht vriest, dromen velen van toeren op natuurijs en de Elfstedentocht.

In Nederland leren kinderen fietsen en zwemmen en daar hoort natuurlijk ook schaatsen bij. Sinds strenge winters minder vaak voorkomen, is het echter niet meer vanzelfsprekend dat de jeugd leert schaatsen op natuurijs. De KNSB en haar samenwerkingspartners willen alle kinderen daarom met deze oer-Hollandse sport laten kennismaken op kunstijs. Ons land telt 23 grote kunstijsbanen, die vanaf oktober tot april open zijn, en kleinere ijsbanen, die veelal vanaf Sinterklaas tot het einde van de kerstvakantie in de stads- en dorpscentra liggen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?