Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD!

Update december: Alina ‘communicatie’ toegevoegd. Met daarin een tekst en foto’s die gebruikt kunnen worden op sociale media.

IJSTIJD! is een nieuw landelijk initiatief om meer kinderen t/m 12 jaar kennis te laten maken met het schaatsen en doorstroming naar de verenigingen te stimuleren. Vanaf oktober start de campagne IJSTIJD!, een initiatief van KNSB, Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN), Rabobank en KPN.

Met IJSTIJD! krijgen heel veel kinderen tot en met 12 jaar, via het schoolschaatsen de kans om kennis te maken met schaatsen. De kinderen krijgen, na het schoolschaatsen, een polsbandje met unieke code, om via het digitale platform op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen. Door het creëren van een vervolgaanbod hebben verenigingen de zekerheid dat het aanbod door een grote groep schoolschaatsers gezien gaat worden. Het vervolgaanbod kan bestaan uit bijvoorbeeld een proefles of andere activiteit van de vereniging of schaatsschool. IJSTIJD! is een initiatief waarbij er landelijk promotie en publiciteit wordt gegenereerd.

Unieke kans voor verenigingen

Met het schoolschaatsen komen jaarlijks ruim 200.000 kinderen in aanraking met het schaatsen. Met het project IJSTIJD! willen wij dit aantal niet alleen vergroten, maar ook dat kinderen nog een keer kunnen schaatsen. Dit kan onder meer door het vervolgaanbod bij de verenigingen. Door het uitdelen van polsbandjes (kinderen ontvangen de polsbandjes na afloop van het schoolschaatsen) worden de kinderen uitgenodigd om nog een keer te komen schaatsen. Misschien wel bij jullie vereniging!

Hoe kan ik mee doen als vereniging?
Ga naar aanbod.schaatsen.nl en maak daar jullie vervolgaanbod aan. Nadat je als vereniging geregistreerd hebt, kan je het aanbod aanmaken voor kinderen tot en met 12 jaar. Het aanbod kan een eenmalige activiteit betreffen, maar bijv. ook een serie proeftrainingen gedurende het winterseizoen. Maak een vervolgaanbod dat goed aansluit bij jullie vereniging.

Jullie vervolgaanbod wordt getoond op www.schaatsen.nl/ijstijd.  Op dit platform kunnen kinderen hun polsbandje verzilveren en het vervolgaanbod kiezen om nog een schaatservaring te beleven.

Verenigingsavonden

Gedurende het seizoen worden op alle VKN-banen een verenigingsavond georganiseerd. Tijdens de verenigingsavond worden er verschillende workshops georganiseerd, zowel voor verenigingstrainers als clubbestuurders. Maar gaan we ook in op IJSTIJD! en de mogelijkheden voor jullie vereniging. Door dat de verenigingsavond op jullie ijsbaan plaatsvindt kan er tevens in worden gegaan op de lokale situatie. De verenigingsavond is voor clubbestuurders, jeugdcommissie, verenigingstrainers en alle andere betrokken vrijwilligers van de club. Benieuwd wanneer de verenigingsavond op jullie ijsbaan is? Kijk dan op de pagina verenigingsavonden.\

Communicatietools

Zijn er in jullie buurt polsbandjes uitgedeeld aan basisschoolkinderen? Dan kan je onderstaande tekst gebruiken op jullie sociale media kanalen om de kinderen te informeren dat ze bij jullie vereniging kunnen komen schaatsen. (de paarse teksten dienen uiteraard aangepast te worden)


Verzilver je polsbandje voor een leuke schaatsactiviteit bij (vereniging)

(Schaatsvereniging) doet mee aan IJSTIJD! Een initiatief van de schaatsbond KNSB en diverse partners om basisschoolkinderen te laten ervaren hoe leuk, leerzaam én gezond schaatsen is. In deze winterperiode ontvangen kinderen na afloop van het schoolschaatsen op een ijsbaan een polsbandje waarmee ze nog een keer kunnen schaatsen.

Heb jij al zo’n leuk polsbandje ontvangen? Dan kun je dit verzilveren door de unieke code in te voeren op www.schaatsen.nl/ijstijd. Zoek op (plaatsnaam) en klik op de speciale schaatsactiviteit van (schaatsvereniging). Na activatie krijg je een bevestiging per e-mail en kun je het ijs op! Het is natuurlijk het allerleukst als je samen met vrienden, vriendinnen of ouders komt!

afbeeldingen -> onderstaande afbeeldingen kunnen rechtenvrij worden gebruikt voor uitingen rondom IJSTIJD! op bijv. sociale media.

 

Meer informatie

Algemene informatie over IJSTIJD! Klik hier
Meer informatie over verenigingsavonden Klik hier
Meer informatie over gratis lespakketten voor basisscholen Klik hier
Bestellen van gratis lespakketten voor basisscholen Klik op deze bestellink
Aanmaken van het vervolgaanbod voor schoolschaatsen kinderen t/m 12 jaar Klik hier
Online platform voor kinderen om het polsbandje te verzilveren Klik hier

Vragen

Heb je vragen over IJSTIJD!, verenigingsavonden, aanmaken van het aanbod of een andere vraag. Stel ze via info@knsb.nl of bel 088 – 489 2000

Heb je gevonden wat je zocht?