Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

IJSTIJD!

IJSTIJD! biedt volop kansen voor partnerships.

IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt is een platform van bestaande tijdelijke kunstijsbanen, verspreid over heel Nederland. In 70 stadscentra en op dorpspleinen is er minimaal 3 weken lang schaatsplezier en andere winterse activiteiten waar merken zich aan kunnen verbinden. De piekperiode ligt tussen Sinterklaas en einde kerstvakantie. De KNSB bundelt deze banen in IJSTIJD! om een actieve samenwerking te stimuleren met de ijsbaaninitiatiefnemers en landelijke partners.

IJSTIJD! zorgt voor schaatsplezier 

De KNSB verwacht circa 2 miljoen bezoekers op deze banen, onder wie zo’n 200 duizend schoolschaatsers. Piet Geurts, Directeur-Bestuurder KNSB: “IJSTIJD! is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is, het sluit aan op onze visie ‘Van podium tot podium’. De KNSB waardeert de samenwerking met de lokale banen. Juist omdat er geen garantie is op natuurijs, is het voor kinderen belangrijk om hun eerste slagen op het ijs in de buurt te kunnen maken. Samen met onze partners, de enthousiaste ijsbaanorganisaties en de betrokken KNSB-verenigingen worden er allerlei activiteiten georganiseerd op en rond deze tijdelijke banen. IJSTIJD! is een prachtige opstap om daarna door te gaan met schaatsen.”

IJSTIJD! Winterspelen 

Bijzonder is de terugkeer van de IJSTIJD! Winterspelen in 2018. In het vorige olympische seizoen streden 20 IJSTIJD!-steden om de winst tijdens een uitgebreid ochtendprogramma voor de jeugd op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion van Amsterdam. Op zaterdag 3 februari 2018 worden op dezelfde unieke locatie de hele dag de IJSTIJD! Winterspelen gehouden. Zo’n 30 jeugdteams meten zich aan elkaar op diverse schaatsonderdelen. Via de lokale tijdelijke ijsbanen kunnen kinderen in de leeftijd van 10-14 jaar zich kwalificeren voor het team van zijn of haar stad of dorp. Meer informatie over de IJSTIJD! Winterspelen is te vinden op schaatsen.nl/ijstijd.

Volop sponsorkansen

IJSTIJD! is een platform waarin sponsors in het hart van hun doelgroep zichtbaar zijn via uitingen op de ijsbanen en in diverse media, en sympathie kunnen creëren door een relevante activatie op het ijs of in de horeca. Tevens zijn er volop sales promotiemogelijkheden. Een landelijke propositie met lokale betrokkenheid, centraal gecoördineerd door de KNSB. Jaarlijks bezoeken circa twee miljoen mensen van jong tot oud de IJSTIJD!-banen.

Partner worden

Wilt u bijdragen aan het toegankelijker maken van schaatsen door ondersteuning van deze ijsbanen via IJSTIJD? Eén coördinatiepunt via de KNSB? Meeliften op een landelijke mediacampagne? En weten welke kansen IJSTIJD! biedt voor uw doelstellingen en doelgroep? Natuurlijk vertellen wij u persoonlijk graag meer. Mail naar ijstijd@knsb.nl en wij nemen graag contact met u op.

Heb je gevonden wat je zocht?