Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Doorontwikkeling besturingsmodel belangrijk speerpunt

Gepubliceerd zaterdag 15 december 2012

Herbenoeming AB-lid Tjaart Kloosterboer

De zesde Ledenraad oftewel de 137e Algemene Vergadering van de KNSB, gehouden op De Vechtsebanen in Utrecht – de locatie waar het Bondsbureau sinds afgelopen week domicilie heeft, was er vooral een van terugkijken. Terugkijken op het seizoen 2011-2012, waarvan de daden zijn gerapporteerd in een uitvoerig gedocumenteerd jaarverslag.

Sportief gezien kende de schaatsbond voor alle disciplines een geweldig seizoen 2011-2012, met een mooie periode natuurijs als kers op de taart. In het oog sprongen de door TIG Sports georganiseerde World Cup Shorttrack, het project IJstijd, het vernieuwde huismagazine dat van SchaatsSport werd omgedoopt tot schaatsen.nl en de doorontwikkeling van de site met dezelfde naam (schaatsen.nl).

Financieel gezien kende de KNSB over 2011-2012 een moeilijk seizoen. Minder sponsorinkomsten en tegenvallende inkomsten van de evenementen zorgden voor een fors nadelig saldo. Een meer bedrijfsmatige aansturing en een realistische begroting, die middels tussentijdse rapportages waar nodig wordt bijgesteld, moeten een herhaling voorkomen. In dat kader is de KNSB ook bezig na te denken over nieuwe commerciële modellen rond langebaanschaatsen en het lidmaatschap. Sponsoring en subsidies zijn immers in het huidige economische klimaat geen vanzelfsprekendheid meer.

Tot zover de ’terugblik’.

Op weg naar 2020 is de KNSB nadrukkelijk bezig met de doorontwikkeling van het huidige besturingsmodel. Het komende half jaar moeten rondetafelgesprekken, dialogen en tal van andere invalshoeken leiden tot conclusies en een Plan van Aanpak (inhoudelijk en implementatiestappen). Op dit zogenoemde doorontwikkelingsmodel moet in de Ledenraad van juni 2013 dan wel in een extra Ledenraad een klap op worden gegeven.

Naast de traditionele agendapunten als ’samenstelling secties/unit bestuur, commissies’ en ’wijzigingsvoorstellen nationale reglementen’, die doorgaans  hamerstukken zijn, stond KNSB-voorzitter Doekle Terpstra wat langer stil bij de herbenoeming voor een periode van drie jaar van algemeen bestuurslid Tjaart Kloosterboer.

Met een lunch werd de 6e Ledenraad afgesloten.

 

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?