Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Transponders

Tijdsregistratie bij landelijke en regionale Inlineskate- en marathonwedstrijden vindt al jaren plaats met behulp van transponders.

Er wordt gebruik gemaakt van het AMB/Mylaps transpondersysteem. Iedere transponder heeft een eigen ID. Elke wedstrijdlicentiehouder Inlineskaten is verplicht met een eigen vaste transponder te rijden. De jeugdcategorieën Pupillen 2, 3 en 4 hoeven niet met transponder te rijden.

Licentiehouders dienen zelf:

  1. een rode transponder aan te schaffen of
  2. een ovaalvormige ProChip flex transponder te leasen bij MyLaps.com.

Vanaf 10 april 2014 levert MYLAPS geen oranje transponders meer, maar ovaalvormige ProChip flex (meest rechts afgebeeld). De ProChip flex is een transponder die voor een periode van 1, 2 of 5 jaar van MYLAPS wordt geleased en die de eindgebruiker zelf kan beheren via de USB aansluiting. Oranje transponders blijven nog op dezelfde manier werken (mits ze zijn betaald en geactiveerd).

De (ovaalvormige rode) ProChip Flex werkt identiek als de (ronde rode) ProChip Classic. Voor het eerste gebruik van de ProChip Flex dient deze via de computer geactiveerd te worden.

Aanschaf en registreren eigen transponder

Je schaft je eigen transponder aan bij Mylaps of via Go-skate app. Bij de vervolgstappen vind je meer informatie en de directe link naar de aanschaf van de transponder van jouw keuze.

Wanneer je niet je eigen transponder draagt in de wedstrijd, dan wordt je gediskwalificeerd. Je eigen transpondernummer vul je in op Mijn KNSB/mijn gegevens blokje ’transponders’. Je eigen transpondernummer komt vervolgens automatisch mee bij de inschrijving, op de tekenlijst en in de wedstrijdbestanden, zodat jij opgenomen kunt worden in de uitslag. Geeft je transponder een laag signaal, dan zul je vanuit de jury hierop geattendeerd worden. Je kunt bij de jury vragen om jouw transponder te controleren op het signaal.

Leentransponder

Bij wedstrijden is een beperkt aantal leentransponders beschikbaar die, tegen inlevering van je identiteitsbewijs en € 10,00, voor de duur van de wedstrijd gehuurd kunnen worden. Nadat je de leentransponder hebt ontvangen, meld je je bij de inschrijving om op de tekenlijst te laten opnemen dat jij bij deze wedstrijd een leentransponder hebt en geef je het leentranspondernummer door. Na afloop lever je de leentransponder weer op dezelfde plaats in waar je deze gehuurd hebt.

Wedstrijdresultaten

Elke AMB/Mylaps transponder heeft een eigen ID die je kunt koppelen aan een Mylaps account, waardoor je gratis en onbeperkt toegang krijgt in al je wedstrijdresultaten zoals je rondetijden via www.mylaps.com. Door diverse ontwikkelingen heeft Mylaps voor transponder bezitters ook enkele apps beschikbaar die (live) resultaten kunnen weergeven tijdens trainingen en/of evenementen. Op diverse skatebanen ligt het geautomatiseerde Mylaps systeem die tijdens trainingen automatisch de rondetijd kan berekenen en doorstuurt naar de smartphone. Een voorbeeld is de piste van ASV Almere.

Een ProChip FLEX transponder van Mylaps heb je tevens nodig wanneer je je prestaties op het ijs bij wilt houden met de GoSkate-app. Bezit je over een GoSkate-app account dan kun je een jouw ProChip FLEX met korting aanschaffen.

MYLAPSomruilactie Mylaps

Transponders zijn verkrijgbaar bij MYLAPS of via de GoSkate-app.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?