Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Licentiepunten

De uitgangspunten van het bijscholingsbeleid voor technisch kader zijn een leven lang leren, competentiegericht leren en het behouden en bevorderen van kwaliteit. Een leven lang leren houdt in dat een trainer na het behalen van zijn diploma zich verder blijft ontwikkelen en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen de schaatssport. Daarnaast is het voor een trainer een pré om zichzelf multidisciplinair te ontwikkelen.

Trainers en begeleiders die een opleidingniveau 2, 3, 4 of 5 hebben gevolgd, kunnen een technisch kader licentie aanvragen bij de KNSB. In het kader van het bijscholingsbeleid moeten trainers en begeleiders die in het bezit zijn van technisch kader licentie licentiepunten halen. Deze punten kan men behalen door verschillende bijscholingsbijeenkomsten bij te wonen. De bijscholingen worden door zowel de KNSB als NLCoach, de Academie voor Sportkader en de Nederlandse Schaatstrainersvereniging aangeboden. Voor een compleet overzicht van de bijscholingen kijk je op de KNSB bijscholingskalender.

Het aantal bijscholingen dat per jaar gevolgd moet worden verschilt per niveau. Het aantal punten dat per soort licentie behaald moet worden is in het onderstaande overzicht weergegeven.

Licentie Punten* per 3 jaar Punten per jaar Aantal dagdelen**per jaar
TK-2 9 3 1 (= 3 uur)
TK-3 18 6 2 (= 6 uur)
TK-4 27 9 3 (= 9 uur)
TK-5 27 9 3 (= 9 uur)

Een trainer die heeft voldaan aan de geldende bijscholingseisen mag de technisch kader licentie voor een nieuwe termijn van drie jaar verlengen. Voor een technische kader licentiehouder die niet heeft voldaan aan de eisen van het bijscholingsbeleid gelden consequenties. (Zie daarvoor het document ‘consequenties bij te weinig punten’.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?