Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Natuurijs Toertochten/Wedstrijden

Organiseren jullie bij natuurijs een Toertocht of een nationale natuurijswedstrijd en willen jullie dat onder auspiciën van de KNSB doen, neem dan de aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden af.

 

Hiermee hebben jullie het recht Natuurijs Toertochten/Wedstrijden onder auspiciën van de KNSB te organiseren en krijgen jullie hierbij ondersteuning vanuit de KNSB. Ook kunnen jullie onbezorgd muziek draaien en hoeven jullie je geen zorgen te maken over het afkopen van Buma/Sena rechten. Natuurlijk promoten wij jullie tocht via schaatsen.nl en de app “Het ijs op”.

Nationale Natuurijswedstrijden

Wedstrijden die onder deze categorie vallen zijn b.v. de Natuurijs NKs en de Natuurijsvierdaagse.

Afname vanaf het begin van het seizoen

De aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden kan alleen vanaf het begin van het seizoen afgenomen worden. Dit omdat de KNSB deze ijsclubs en verenigingen – ongeacht of er wel of geen natuurijs komt – ondersteunt met onder andere het opstellen van draaiboeken, het up-to-date houden van kennis en het delen van goede voorbeelden. En mocht er natuurijs komen, dan zetten wij natuurlijk alle zeilen bij. Hier brengen wij geen extra kosten voor in rekening.

Eén vereniging tijdens het voorbereidingstraject

Per natuurijs Toertocht of nationale natuurijswedstrijd hoeft er maar één vereniging de aanvullende Natuurijs Toertochten/Wedstrijden af te nemen. Mocht er daadwerkelijk natuurijs komen, dan dienen de overige verenigingen wél een Natuurijs Basis pakket af te nemen om de Buma/Sena kosten te dekken. Hier staat tegenover dat jullie dan ook daadwerkelijk inkomsten hebben.

Maximaal 10 licentiehouders

De aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden is bedoeld voor ijsclubs die zich richten op natuurijsactiviteiten en geen gebruik maken van de reguliere KNSB wedstrijdondersteuning.  Om deze reden kan jullie vereniging bij het afnemen van deze aanvullende module niet meer dan 10 licentiehouders hebben, die namens jullie vereniging aan wedstrijden deelnemen.

Indien jullie een gecombineerde vereniging zijn met meer dan 10 licentiehouders, kunnen jullie met de aanvullende module Sport Wedstrijd gebruik maken van de KNSB wedstrijdsystemen. Om in dat geval ook KNSB ondersteuning te ontvangen voor jullie toertocht of nationale natuurijswedstrijd kunnen jullie je lidmaatschap aanvullen met de Dienst op Maat “Natuurijs Toertochten/Wedstrijden” waarmee jullie vereniging een flinke korting krijgt op de aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden.

Producten en diensten

Het totale Natuurijs Toertochten/Wedstrijden pakket omvat de volgende producten en diensten:

Ontzorgen

Buma/Sena
De KNSB heeft voor haar leden speciale collectieve afspraken met zowel Buma/Stemra als Sena gemaakt. Iedereen die muziek gebruikt moet hiervoor bij deze twee instanties betalen. De KNSB heeft dit voor haar leden geregeld, zij hoeven individueel geen betalingsafspraken met Buma en Sena te maken.
Gebruik online inschrijfsysteem Toertochten
Verenigingen kunnen gebruik maken van het online inschrijfsysteem voor Toertochten.
 Versterken
 
Recht op basisondersteuning KNSB Secties
Verenigingen krijgen ondersteuning vanuit de Sectie Toerschaatsen en/of een Sectie die gekoppeld is aan de organisatie van KNSB natuurijswedstrijden (b.v. Korte Baan of Marathon). Deze ondersteuning bestaat o.a. uit hulp bij het opstellen van het draaiboek, het oplossen van knelpunten en/of het vertalen van recente ontwikkelingen naar de lokale situatie. 
Persoonlijk advies en ondersteuning
Verenigingen kunnen een uitgebreidere hulpvraag om informatie of advies stellen. De KNSB voorziet hierbij actief in de gewenste informatie. Het gaat hierbij om ondersteuning waarvoor extra hulp nodig is ten opzichte van reeds beschikbare basisinformatie.
Deelname aan kennissessies
Op basis van Best Practices van KNSB verenigingen zal de KNSB in 2016/2017 een aantal kennisuitwisselingssessies rondom een aantal onderwerpen organiseren. Deze zullen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.
Minimaal 20% korting op  Natuurijs opleidingen
De KNSB biedt op diverse niveaus voor verschillende disciplines opleidingen, cursussen en bijscholingen. KNSB verstrekt 20% korting op de ledenprijs voor natuurijs opleidingen, cursussen en bijscholingen. 
 Profiteren
Producten en diensten tegen ledenprijzen
Verenigingen of leden van verenigingen ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De producten en diensten zullen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.
Natuurijs Toertochten korting op Diensten op Maat
KNSB Verenigingen hebben toegang tot de Diensten op Maat die de KNSB aanbiedt. De kortingen kunnen echter verschillende voor de verschillende aanvullende modules. Met de aanvullende module Natuurijs Toertochten heeft een KNSB vereniging zogenaamde “Natuurijs Toertochten” korting op de Diensten op Maat. Kijk in het Diensten op Maat overzicht wat dit voor jullie vereniging betekent.
Ondersteuning 1e toertocht
De vereniging mag jaarlijks een (eerste) toertocht onder auspiciën van de KNSB organiseren. Afspraken en ondersteuning worden gemaakt door de Sectie toerschaatsen in samenwerking met het bondsbureau.
Indien een toertochtorganisatie binnen een ijswinter een extra tocht kan rijden, dient de vereniging hiervoor per extra toertocht de afdracht van € 50 te betalen. Als de toertochtorganisatie gebruik maakt van de online inschrijfmodule vervalt de afdracht per extra toertocht.
Communicatie
Uitgebreide inzet mediakanalen
Bij natuurijs besteedt de KNSB veel aandacht aan het promoten van natuurijs en de bijbehorende toertochten. Hiervoor zullen zowel schaatsen.nl als de app “Het ijs op” worden ingezet.

 

Heb je gevonden wat je zocht?