Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Natuurijs Basis

Zijn jullie een actieve ijsclub en zetten jullie bij natuurijs alle zeilen bij om zoveel mogelijk mensen uit jullie dorp of stad aan het schaatsen te krijgen? Dan kan de aanvullende module Natuurijs Basis jullie verder helpen.

Bij het afnemen van deze aanvullende module kunnen jullie onbezorgd muziek draaien. De Buma/Sena rechten zijn hiermee voor zowel de zomer als de winter afgekocht. Daarnaast kunnen jullie bij het Bondsbureau terecht voor tips & tricks voor de organisatie van jullie activiteiten of deelnemen aan de kennissessies waarbij veel ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen tussen verschillende verenigingen.

Pas afnemen bij natuurijs!

IJsclubs kunnen er voor kiezen de aanvullende module Natuurijs Basis pas af te nemen als er daadwerkelijk natuurijs komt. Je betaalt dus pas, als je als ijsclub ook zicht hebt op inkomsten. Denk er wel aan dat je als vereniging in dit geval tot die tijd geen gebruik kunt maken van bijvoorbeeld korting op de cursus natuurijsmeester of kunt deelnemen aan verenigingssessies.

Gezamenlijke Natuurijs Toertocht?

Vaak organiseert een aantal ijsclubs gezamenlijk een Natuurijs Toertocht. Nieuw dit seizoen is dat er maar één van deze ijsclubs de aanvullende module Natuurijs Toertochten moet afnemen. Let hierbij wel op dat – indien er daadwerkelijk natuurijs komt – alle overige ijsclubs, die tijdens deze toertocht op eigen locatie muziek draaien wel de aanvullende module Natuurijs Basis dienen af te nemen. Anders lopen jullie alsnog risico op een Buma/Sena boete.

Echt voor ijsclubs

De aanvullende module Natuurijs Basis is bedoeld voor ijsclubs met een hoofdzakelijk recreatieve doelstelling die geen gebruik maken van de KNSB wedstrijdsystemen.  Om deze reden kan jullie vereniging bij het afnemen van deze aanvullende module niet meer dan 10 licentiehouders hebben, die namens jullie vereniging aan wedstrijden deelnemen. De diensten en producten zijn hier ook op aangepast.

Hebben jullie een bredere doelstelling, kijk dan bij de aanvullende modules Sport Recreatief of Sport Wedstrijd.

Producten en diensten

De aanvullende module Natuurijs Basis omvat de volgende producten en diensten:

Ontzorgen
Buma/Sena
De KNSB heeft voor haar leden speciale collectieve afspraken met zowel Buma/Stemra als Sena gemaakt. Iedereen die muziek gebruikt moet hiervoor bij deze twee instanties betalen. De KNSB heeft dit voor haar leden geregeld, zij hoeven individueel geen betalingsafspraken met Buma en Sena te maken.
 Versterken
 
Persoonlijk advies en ondersteuning
 Verenigingen kunnen een uitgebreidere hulpvraag om informatie of advies stellen. De KNSB voorziet hierbij actief in de gewenste informatie. Het gaat hierbij om ondersteuning waarvoor extra hulp nodig is ten opzichte van reeds beschikbare basisinformatie.
Minimaal 20% korting KNSB natuurijs opleidingen 
De KNSB biedt op diverse niveaus voor verschillende disciplines opleidingen, cursussen en bijscholingen aan. KNSB verstrekt 20% korting op de ledenprijs voor natuurijs opleidingen, cursussen en bijscholingen. 
 Profiteren
 
Producten en diensten tegen ledenprijzen
Verenigingen of leden van verenigingen ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De producten en diensten zullen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.
Natuurijs Basis korting op Diensten op Maat
KNSB Verenigingen hebben toegang tot de Diensten op Maat die de KNSB aanbiedt. De kortingen kunnen echter verschillen voor de verschillende aanvullende modules. Met de aanvullende module Natuurijs Basis heeft een KNSB vereniging zogenaamde “Natuurijs Basis” korting op de Diensten op Maat. Kijk in het Diensten op Maat overzicht wat dit voor jullie vereniging betekent.
Promotie
Promotie via schaatsen.nl
Verenigingen met een accommodatie kunnen een vermelding krijgen op schaatsen.nl. Denk hierbij aan contactinformatie, een kenmerkende foto en eventuele aanvullende bijzonderheden.

 

Heb je gevonden wat je zocht?