Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Beleidsplan

Een beleidsplan is een nuttig en noodzakelijk instrument om als vereniging na te denken over de toekomst. Daar zullen doelstellingen uit voortkomen die de vereniging wil behalen. Ook de manier waarop de doelstellingen behaald gaan worden staat beschreven in een beleidsplan.

Het is belangrijk om alle kansen en risico’s inzichtelijk te maken en weten wat je sterke en zwakke punten als vereniging zijn. Beleid kan op meerdere onderwerpen betrekking hebben. Of er kan voor gekozen worden om voor verschillende thema’s apart een plan te ontwikkelen. Er valt dan te denken aan bijvoorbeeld vrijwilligersbeleid of sponsorbeleid.

Een beleidsplan hoeft geen dik boekwerk te zijn, juist niet! Het is een handzaam document waar acties uit voortkomen. Dat maakt het beleidsplan toegankelijk om te lezen en te gebruiken. Mooie voorbeelden zijn er zelfs te vinden waarbij het beleid op 1 A4-tje is terug te zien.

Bij het maken van beleid is het vooral ook belangrijk dit met leden samen te maken. De tijden dat de voorzitter wel even het beleid bedenkt zijn al lang voorbij.

 • Goede voorbeelden
 • Beleidsplan - SSV Eemland

  Omschrijving
  Beleidsplan

  Succes van
  SSV Eemland

  Het succes
  Schaats en Skeelervereniging Eemland heeft in 2013 haar Toekomstplan gemaakt dat de kracht van de vereniging beschrijft, de ambities en plannen weergeeft en invulling geeft aan de agenda voor 2013-2016.

  Het toekomstplan geeft in 13 pagina’s op een duidelijke en heldere manier de basis voor de belangrijkste ambities en plannen. In dit tokomstplan is bewust ook al een klein stukje inhoud geformuleerd waarmee de verenigingsbestuurders en commissies nu duidelijk verder uit de voeten kunnen.

  Meer info
  http://www.ssveemland.nl/index.php/vereniging/over-ssv-eemland of via de voorzitter via [email protected].

 • Toekomstplan - Ballangrud

  Omschrijving
  Toekomstplan

  Succes van
  Ballangrud Breda

  Het succes
  De vereniging Ballangrud is er in geslaagd om een heel beknopt maar helder beleidsplan in een nieuwe vorm te gieten, namelijk in 1 A3. Daarbij is het bewandelde proces minstens net zo waardevol. Een flinke groep leden is in enkele bijeenkomsten direct betrokken bij de totstandkoming en dit wordt ook heel handig in kaart gebracht.

  Toelichting
  Ballangrud heeft in het Toekomstplan een aantal hoofdpunten vastgesteld die de vereniging in haar kern omschrijven. Vervolgens zijn er kort en bondig keuzes gemaakt hoe de zeven hoofdpunten verder ontwikkeld kunnen worden.

  In het proces zijn vele leden direct een of enkele keren aanwezig geweest om gezamenlijk de hoofdpunten te formuleren en te prioriteren. Om het draagvlak en de transparantie te optimaliseren zijn alle betrokkenen met naam benoemd in het plan.

  Meer info
  Ballangrud Breda via [email protected]

  Bijlage

  1. Toekomstplan 2012-2016.pdf
  2. Toekomstplan Ballangrud presentatie
 • Beleidsplan - SVO

  Omschrijving

  Beleidsplan 2014-2018

  Succes van

  Schaats-en skeelervereniging Oudewater

  Bijlage

  1. SVO beleidsplan.samenvatting
  2. SVO Beleidsplan20142018.definitief

   

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?