Via Sportakkoord subsidies beschikbaar voor het volgen van opleidingen bij KNSB

Vrijdag 07 juli 2023
Training en opleiding

Test titel

Via het Sportakkoord II kunnen schaats- en skateverenigingen lokaal subsidies aanvragen waardoor diverse KNSB opleidingen volledig of deels vergoed worden.

‘Sport versterkt’ is het motto van het Sportakkoord II, waarin het rijk, gemeenten en sportaanbieders de handen ineen slaan om Nederland (nog) meer in beweging te krijgen. Via sportkoepel NOC*NSF is ook de KNSB hierbij betrokken. Belangrijk onderdeel van het Sportakkoord is dat via gemeenten geld beschikbaar komt voor het opleiden van trainers, coaches, begeleiders en ander clubkader. 

Voor het schaatsen en inlineskaten betekent het concreet dat voor de volgende opleidingen, te volgen via de KNSB, subsidies beschikbaar zijn: 

Niveau 1 trainersopleiding (voor alle disciplines)
Niveau 2 trainersopleiding (voor alle disciplines)
FUNdamentals workshop (langebaan/inlineskaten)
Basis jury-opleidingen (voor alle disciplines)
Basis scheidsrechter-opleiding (voorheen gewestelijk-regionaal scheidsrechter)
Starter niveau 2 (voorheen baan-club starter)
Starter niveau 3 (voorheen gewestelijk- regionaal starter)

“Om schaatsers en inlineskaters een leuke, uitdagende én veilige sportomgeving te bieden is het belangrijk dat clubs goed kader in huis hebben”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Wij zijn constant bezig om onze opleidingen voor clubkader te verbeteren en daarin hebben we voor komend seizoen weer een slag gemaakt.”

Als sportvereniging vraag je een service aan via een lokale clubondersteuner. Dit kan bijvoorbeeld een buurtsportcoach of beleidsmedewerker sport van een gemeente zijn. Trouw: “Weet je niet wie dit is? Of waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Dan helpen wij jou verder.”