Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Geschillen en Bondsrechtspraak

Om gezamenlijk de omgangsnormen binnen de bond te bewaken heeft de KNSB een Reglement op de Bondsrechtspraak ontwikkeld. In het verlengde hiervan kan de Bond, een vereniging of de leden van een vereniging een geschil of aanklacht indienen bij de Geschillencommissie of de Tuchtcommissie.

Geschillen
In het geval jullie (of een van jullie leden) een geschil hebben (heeft) met een van jullie leden, een andere KNSB vereniging, het gewest, het Bondsbureau of een ander KNSB orgaan kunnen jullie een geschil indienen bij de Geschillencommissie van de KNSB.

Kijk hier voor de gegevens van de geschillencommissie. De te volgen werkwijze staat beschreven in Hoofdstuk III van het reglement op de Bondsrechtspraak.

Bondsrechtspraak
Heb je het idee dat een besluit, de statuten of reglementen van de Bond, van een gewest of een vereniging echt overtreden worden of er sprake is van onbehoorlijk optreden, dan is het mogelijk om een aanklacht in te dienen bij de Tuchtcommissie.

Klik hier voor de contactgegevens van de Tuchtcommissie. De te volgen werkwijze staat beschreven in Hoofdstuk II van het reglement op de Bondsrechtspraak.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?