Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Inline-skaten

Als vereniging kan je inline-skaten aanbieden aan je leden. Inline-skaten is ook wel bekend onder de term skeeleren.

Het is een sport die in de meeste gevallen buiten wordt beoefend op een parcours. Inline-skaten kan voor een vereniging de hoofdsport zijn, maar het kan ook een vorm van zomertraining zijn voor de vereniging die het schaatsen als uitgangspunt hebben. Het is natuurlijk ook goed mogelijk zowel het schaatsen als het inline-skaten als gelijkwaardige sporten aan te bieden binnen de vereniging. Tenslotte is Inline-skaten een mooie mogelijkheid om de lokale jeugd/scholen bij de vereniging of ijsclub te betrekken.

Voor de fanatieke skaters is het mogelijk zich te meten op regionaal en landelijk niveau. Er zijn drie onderdelen: Baan (Piste), Weg en Marathon. Het is in competitieverband wel van belang dat je in bezit bent van een wedstrijdlicentie en voldoet aan de gestelde kleding- en materiaaleisen. Wil je een keer meedoen met een wedstrijd, dan kun je ook wedstrijddaglicentie aanvragen.

Heb je als vereniging niet de mogelijkheid om het inline-skaten aan te bieden, denk er dan eens over om samenwerking te zoeken met een andere vereniging die wel aanbod voor inline-skaten heeft.

Wil je als vereniging kennis maken met inline-skaten? Dat kan. De KNSB biedt clinics aan via de KPN Junior Schaatsclub. In de clinic worden de basisvaardigheden van het inline-skaten aangeleerd.

Heb je gevonden wat je zocht?