Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Verschillende wedstrijden

Er zijn verschillende shorttrackwedstrijden voor Nederlandse shorttrackers in binnen en buitenland. Hieronder een overzicht van de verschillende competities en wedstrijden.

Regionale Competitie
Er zijn 2 regionale competities in Nederland:

Deze competities/wedstrijden staan open voor alle categorieën en alle niveaus. Meer informatie over deze wedstrijden kun je bij jouw vereniging opvragen.

Nationale Competitie (KNSB CUP)
De KNSB organiseert elk schaatsseizoen 5 á 6 KNSB Cups. Om deel te mogen nemen aan deze competitie moet je een limiet hebben gereden, wat verschilt per leeftijd ’s categorie.

Internationale Competitie (Europa)
Er zijn 2 internationale competities in Europa, één voor Oost Europa (Danubia) en een voor West Europa (StarClass). Om deel te mogen nemen aan deze wedstrijden moet een rijder een limiet hebben gereden. Er worden 3 wedstrijden per competitie verreden. De beste 10 rijders per leeftijd ’s categorie van beide competities worden uitgenodigd voor het Junior Europa Cup Finale (het onofficiële EK shorttrack Junioren).

Internationale wedstrijden (Mondiaal)
Per seizoen worden er 6 ISU World Cups georganiseerd. Deze vinden plaats in Noord Amerika, Azië en in Europa, per continent vinden er 2 World Cups plaats. Ieder jaar worden er namens de ISU de volgende kampioenschappen georganiseerd; EK, WK en het WK junioren. Shorttrack is een olympische sport, ééns in de vier jaar vinden deze plaats.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?