Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Module Natuurijs Toertocht/Wedstrijd

Organiseren jullie bij natuurijs een Toertocht of een nationale natuurijswedstrijd en willen jullie dat onder auspiciën van de KNSB doen, neem dan de aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden af.

Hiermee hebben jullie het recht een natuurijstoertocht of -wedstrijd onder auspiciën van de KNSB te organiseren en krijgen jullie hierbij ondersteuning vanuit de KNSB. Ook kunnen jullie onbezorgd muziek draaien en hoeven jullie je geen zorgen te maken over het afkopen van Buma/Sena rechten. Natuurlijk promoten wij jullie tocht via schaatsen.nl.

De aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden is bedoeld voor ijsclubs die zich richten op natuurijsactiviteiten. Wedstrijden die onder deze categorie vallen zijn b.v. de natuurijs NKs en de Natuurijsvierdaagse.
Per natuurijs toertocht of nationale natuurijswedstrijd hoeft er maar één vereniging de aanvullende Natuurijs Toertochten/Wedstrijden af te nemen.

Hoe aan te vragen?

De aanvullende module Natuurijs Toertochten/Wedstrijden kan alleen vanaf het begin van het seizoen afgenomen worden. Stuur voor 1 oktober een e-mail aan [email protected] en geef aan dat jullie deze module willen afnemen. Je ontvangt een bevestiging van deze wijziging.

Nieuwe tocht?
Voor het aanmelden van een hele nieuwe schaatstoertocht of een schaatstoertocht die al een tijd niet meer georganiseerd is, dient een ijsclub contact op te nemen met de gewestelijk toertochtcoördinator (zie Sectie Natuurijs). De KNSB helpt deze tochten bij het opstarten en voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

Hoe af te melden?

Mochten jullie besluiten dat jullie natuurijstoertocht niet meer georganiseerd gaat worden, stuur dan voor 1 oktober een e-mail aan [email protected] waarbij je jullie toertocht afmeldt. Je ontvangt een bevestiging van deze afmelding.

Producten en diensten

Het totale Natuurijs Toertochten/Wedstrijden pakket omvat de volgende producten en diensten:

Buma/Sena
De KNSB heeft voor haar leden speciale collectieve afspraken met zowel Buma/Stemra als Sena gemaakt. Iedereen die muziek gebruikt moet hiervoor bij deze twee instanties betalen. De KNSB heeft dit voor haar leden geregeld, zij hoeven individueel geen betalingsafspraken met Buma en Sena te maken.
Gebruik online inschrijfsysteem Toertochten
Verenigingen kunnen gebruik maken van het online inschrijfsysteem voor toertochten.
Recht op basisondersteuning KNSB Secties
Verenigingen krijgen ondersteuning vanuit de Sectie Natuurijs. Deze ondersteuning bestaat o.a. uit hulp bij het opstellen van het draaiboek, het oplossen van knelpunten en/of het vertalen van recente ontwikkelingen naar de lokale situatie. 
Persoonlijk advies en ondersteuning
Verenigingen kunnen een uitgebreidere hulpvraag om informatie of advies stellen. De KNSB voorziet hierbij actief in de gewenste informatie. Het gaat hierbij om ondersteuning waarvoor extra hulp nodig is ten opzichte van reeds beschikbare basisinformatie.
Minimaal 20% korting op Natuurijs opleidingen
De KNSB biedt op diverse niveaus voor verschillende disciplines opleidingen, cursussen en bijscholingen. KNSB verstrekt 20% korting op de ledenprijs voor natuurijs opleidingen, cursussen en bijscholingen. 
Producten en diensten tegen ledenprijzen
Verenigingen of leden van verenigingen ontvangen korting op producten of diensten van de KNSB. De producten en diensten zullen worden aangekondigd via de nieuwsbrief.
Korting op Diensten op Maat
KNSB Verenigingen hebben toegang tot de Diensten op Maat die de KNSB aanbiedt. Kijk in het Diensten op Maat overzicht wat dit voor jullie vereniging betekent.
Ondersteuning toertocht
De vereniging mag jaarlijks een (eerste) toertocht onder auspiciën van de KNSB organiseren. Afspraken en ondersteuning worden gemaakt door de Sectie Natuurijs in samenwerking met het bondsbureau.
Indien een toertochtorganisatie binnen een ijswinter een extra tocht kan rijden, dient de vereniging hiervoor per extra toertocht de afdracht van € 50 te betalen. Als de toertochtorganisatie gebruik maakt van de online inschrijfmodule vervalt de afdracht per extra toertocht.
Uitgebreide inzet mediakanalen
Bij natuurijs besteedt de KNSB veel aandacht aan het promoten van natuurijs en de bijbehorende toertochten. Hiervoor zullen zowel schaatsen.nl als de app “Het ijs op” worden ingezet.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?