Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Logorechten

Het Reglement Sponsoring en Reclame is voornamelijk van belang zodra er sprake is van commerciële waarde voor de betrokken partijen (sporters, hoofdsponsors KNSB, sponsors erkende topteams, KNSB Talent Teams etc.). Hierbij valt met name te denken aan ISU wedstrijden en wedstrijden op niveau van NK Senioren. Reglementering is noodzakelijk, maar tegelijkertijd is de doelstelling om voor ‘instap-categorieën’ deelname laagdrempelig te houden. Dit past bij de visie om jonge sporters gemakkelijker deel te laten nemen (kosten) en ook om multidisciplinaire zij-instroom gemakkelijker te maken (kosten en minder regels). Schaatsers die bijvoorbeeld tweedehands of een geleend pak hebben kunnen in bepaalde categorieën gewoon starten in ieder gekozen tenue. Tevens dient de handhaving (scheidsrechters, afdeling sportondersteuning bondsbureau) duidelijk en relatief eenvoudig te zijn. Om aan de doelstelling van laagdrempeligheid worden de rechten en plichten aangehouden per categorie en per type wedstrijd.

Dit betekent in de praktijk:

Een licentiehouder dient een sponsorverklaring in bij de KNSB, indien hij daartoe verplicht is op grond van de bepalingen in “Logorechten wedstrijdkleding, licentiehouders Langebaan” en/of bij deelname aan (een van) onderstaande wedstrijden.

Voor Langebaan en Kortebaan:

Voor Shorttrack:

De sponsorverklaring wordt ter goedkeuring ingediend bij het bondsbureau per e-mail naar: [email protected], met daarbij de ontwerptekening inclusief de aan te brengen sponsorlogo’s.

Voor alle overige wedstrijden geldt dus dat logo’s ‘vrij’ ingevuld kunnen worden. ‘Vrij’ betekent dat er geen enkele restrictie geldt qua aantal logo’s, positie of look & feel (dus ook bv Nationale wedstrijdpakken).

De beperking die altijd van toepassing is, is de branche exclusiviteit van de KNSB hoofdsponsor(s). Zie één van de downloads. Per 1 april 2023 is het Reglement Sponsoring en Reclame KNSB geüpdatet.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?