Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Toerschaatsen
‹ terug

Leeromgeving WIJS

Het shorttrack zit al een aantal jaren in de lift door de internationale successen van Nederlandse toppers. De populariteit van de sport neemt toe bij schaatsend Nederland. De KNSB vindt het belangrijk dat er voldoende technisch kader is die alle (jonge) schaatsers kennis laten maken met shorttracken. Vorig jaar is de interactieve, online leeromgeving WIJS ontwikkeld en gelanceerd voor (potentiële) shorttracktrainers.

 

Na het daverende succes van afgelopen jaar is per 1 december 2016 de leeromgeving WIJS opnieuw geopend. De komende 7 maanden (1 december 2016 tot 1 juli 2017) kunnen alle technisch kader licentiehouders opnieuw kennis opdoen over het verzorgen van kwalitatief goede shorttracktrainingen.

Hoe werkt de WIJS?

Naast het verbreden en/of verdiepen van het kennisniveau biedt de WIJS tal van mogelijkheden om ervaringen van trainers te delen. Zo word je uitgedaagd om aan verschillende discussies mee te doen en ‘good practices’ te delen. Want, als je stopt met leren wordt je nooit beter.

Bijscholingspunten

Ruim 250 cursisten zijn vorig jaar gestart in de online leeromgeving en 90 cursisten hebben de WIJS daadwerkelijk voltooid. Op deze manier zijn er ook bijscholingspunten te verdienen. Mocht je alle levels van de WIJS voltooien dan verdien je 6 bijscholingspunten. Heb je de WIJS vorig seizoen wel al voltooid, dan kun je wel gewoon het nieuwe level 3 behalen, waardoor je nog 1 bijscholingspunt kunt verdienen. Mocht je vorig jaar alle levels behaald hebben en dit jaar level 3 behalen, laat dit dan even weten via opleidingen@knsb.nl zodat er bij jou een bijscholingspunt bijgeschreven kan worden. Let op: levels die je vorig jaar hebt behaald zijn niet meer actueel en tellen dit jaar niet meer mee.

Ook meedoen?

Wil jij ook een kijkje nemen op onze online leeromgeving, meldt je dan hier aan. Maak een account aan en start bij level 1.
Heb je vorig jaar meegedaan en al een account, klik dan ook hier om naar de inlogpagina te gaan.

Heb je gevonden wat je zocht?