Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wat is een trainerslicentie?

Met een trainerslicentie toon je aan dat je als trainer bevoegd bent tot het geven van lessen en/of trainingen en je schaatsers en inlineskaters kan begeleiden bij wedstrijden of recreatieve activiteiten.

Tevens waarborgt een trainerslicentie de kwaliteit van jouw behaalde KNSB trainersdiploma. Hiermee toon je namelijk aan dat je up to date bent met het vergaren van kennis binnen de schaats- en inlineskatesport.

Diploma

Trainerslicentie

Werkomgeving

Schaatsleider niveau 2(LB, ST, MA, KR)
Inlineskateleider niveau 2
Jeugdschaatsleider
TL-2 (LB, ST, KR, MA, ISK)Vereniging
Schaatstrainer-coach niveau 3 (LB, ST, MA, KR)
Inlineskatetrainer-coach niveau 3
Trainer A
TL-3 (LB, ST, KR, MA, ISK)Vereniging
Schaatstrainer-coach niveau 4 (LB, ST, MA, KR)
Inlineskatetrainer-coach niveau 4
Trainer B
TL-4 (LB, ST, KR, MA, ISK)Gewestelijke, en baanselectie
KNSB Talent Teams
Topcoach 5
Trainer C
TL-5Nationale selecties en commerciële teams

Aanvraag trainerslicentie

Alleen trainers die in het bezit zijn van een KNSB trainersdiploma hebben de mogelijkheid een trainerslicentie aan te vragen.

• Een trainer is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van zijn eerste trainerslicentie voor een periode van drie (3) jaar via Mijn KNSB.
• De licentie kan op elk moment worden aangevraagd.
• Een trainer in opleiding kan een voorwaardelijke trainerslicentie aanvragen. Deze licentie is één (1) jaar geldig is en kan aangeschaft worden in Mijn KNSB.

1 jaar extra gratis trainerslicentie, na afronden opleiding

Nadat je geslaagd bent voor een trainersopleiding niveau 2 t/m 5 heb je de mogelijkheid om een trainerslicentie aan te schaffen. Als je na diplomering (binnen 6 maand) voor het eerst een trainerslicentie aanschaft, wordt je licentie vervolgens automatisch met één jaar verlengd. Je hebt dus in plaats van drie jaar, vier jaar de tijd om je benodigde licentiepunten te behalen.

Bijscholingen

Met je trainerslicentie toon je aan dat je up to date bent met het vergaren van kennis binnen de schaats- en inlineskatesport. Het is daarom van belang dat je bijscholingen volgt om deze kennis te vergaren. Voor het volgen van bijscholingen ontvang je licentiepunten die worden registreert op je trainerslicentie. Heb je voldoende licentiepunten behaald? Dan mag je de trainerslicentie na een periode van 3 jaar verlengen. Lees hier meer over het bijscholingsbeleid.

Verlenging

• De trainerslicentie kun je verlengen, mits er voldoende bijscholingen met bijbehorende licentiepunten zijn geregistreerd. Het is mogelijk om je licentie één maand voor de verloopdatum en één maand na de verloopdatum te verlengen in Mijn KNSB.
• Indien er onvoldoende bijscholingen zijn geregistreerd, kan een voorwaardelijke trainerslicentie aangevraagd worden. Wanneer binnen drie jaar (teruggerekend vanaf de einddatum van de voorwaardelijke licentie) voldoende punten zijn behaald, kan een trainer een nieuw trainerslicentie aanvragen.

Prijzen

Een trainerslicentie bedraagt voor trainers die zijn aangesloten bij een vereniging € 60,00 voor een periode van drie (3) jaar. De bijscholingen waaraan wordt deelgenomen zijn voor rekening van de licentiehouder zelf.

De kosten voor een voorwaardelijke licentie bedragen € 25,00 per jaar.

Trainerslicentie aanschaffen

In Mijn KNSB kun je de licentie aanschaffen. Nadat je de licentie hebt aangekocht, ontvang je de trainerslicentie met informatie hoe je vervolgens licentiepunten kunt behalen.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?