Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

KNSB PVB-beoordelaar

Wil jij examens (eindbeoordelingen) afnemen en daarmee de kwaliteit van de KNSB opleidingen waarborgen? Dan is de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar echt iets voor jou!

Taken

Als KNSB PVB-beoordelaar toets je aankomende trainers, instructeurs, jury-leden, scheidsrechters of starters op hun vaardigheden in de beoogde functie. Je beoordeelt op een objectieve wijze het portfolio en eventueel een praktijksituatie aan de hand van beoordelingscriteria die in de proeven van bekwaamheid opgenomen zijn. Je communiceert jouw beoordelingsresultaat met de KNSB Toetsingscommissie. Op basis van jouw advies wordt een diploma / certificaat wel of niet uitgegeven.

“Heerlijk om in een positieve leeromgeving je passie en daarin je kennis, ervaring en inzichten te mogen delen met mensen met dezelfde passie. Daar geniet ik met volle teugen van en beleef ik veel plezier aan” – Hans Boom | Opleider bij de KNSB

Opleidingstraject

Heb je gesolliciteerd op de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar? Dan start je met een opleidingstraject:

 * Het stageverslag wordt nagekeken aan de hand van de beheerscriteria uit de proeve van bekwaamheid. Wanneer het stageverslag onvoldoende informatie geeft, kan er een afsluitend gesprek worden gepland om de aanvullende onderwerpen te bespreken.

Duur van het opleidingstraject
De opleiding tot KNSB PVB-beoordelaar is competentiegericht. Je bepaalt je eigen tempo bij het uitvoeren van de stageopdracht en het inleveren van je verslag. In principe krijg je een jaar de tijd om de opleiding af te ronden. Dit is in de meeste gevallen ruimschoots haalbaar. Mocht je langer over het traject willen doen, geef dit dan aan bij de docent.

Examinering
Als je zowel de trainingsdag als de stageopdracht met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het certificaat en kwalificatie KNSB PVB-beoordelaar.

Toelatingsvoorwaarden

Om de opleiding tot KNSB PVB-beoordelaar te volgen, moet je voldoen aan de volgende toelatingsvoorwaarden:

Kosten

De KNSB vindt het belangrijk dat er gekwalificeerde PVB-beoordelaars betrokken zijn bij de eindbeoordelingen en daarom wordt de opleiding kosteloos voor leden van de KNSB aangeboden.

De KNSB maakt gebruik van de generieke trainingsdag van de NKBV (Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging). In de algemene voorwaarden van deze bond is opgenomen dat je tot 14 dagen voor aanvang van de eerste trainingsdag kosteloos kunt afmelden. Meld je later af of kom je niet opdagen, dan brengt de NKBV €50,- administratiekosten in rekening.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden over de opleidersrol KNSB PVB-beoordelaar en voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden? Stuur dan jouw CV en motivatie naar [email protected]. De KNSB afdeling opleidingen neemt contact met jou op over het vervolg.

Let op: er wordt (afhankelijk van de behoefte) één of twee keer per jaar een trainingsdag door de NKBV aangeboden. Vooralsnog staat deze gepland op 21 november 2021 in Woerden.

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?