Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs

Mijn trainerslicentie verlengen of opzeggen

Hoe kan ik mijn trainerslicentie verlengen?

Door in de loggen op MijnKNSB kun je jouw huidige trainerslicentie verlengen. Je kunt pas een verlenging aanvragen, indien je voldoende punten behaald hebt.  Zorg ervoor dat je deze aanvraagt, voordat je oude trainerslicentie verloopt. Een tot twee maand(en) voordat jouw trainerslicentieperiode verloopt, ontvang je van de KNSB een e-mailbericht met hoeveel licentiepunten je tot op heden behaald hebt en hoe je jouw trainerslicentie kan verlengen. De status van je aantal behaalde punten en de looptijd van de licentie kun je ook altijd terugvinden in Mijn KNSB. Je kunt de trainerslicentie direct betalen door middel van IDeal.

Hoeveel punten heb ik nodig?

LicentiePunten* per 3 jaarPunten per jaarAantal dagdelen**per jaar
TK-2931 (= 3 uur)
TK-31862 (= 6 uur)
TK-42793 (= 9 uur)
TK-52793 (= 9 uur)

*Eén punt staat voor één effectief studie uur. **Één dagdeel bestaat uit drie uur.

Consequenties bij overschrijding puntenaantal

Een trainer die binnen een licentieperiode meer punten heeft behaald dan is voorgeschreven in dit beleid, wordt in de gelegenheid gesteld om maximaal 1/3 deel van het totaal aan te behalen punten binnen een licentieperiode mee te nemen naar een daarop volgende licentie periode. Dit wordt handmatig door de KNSB bij je nieuwe licentieperiode bijgeschreven.

Onvoldoende punten

Heb je nog niet genoeg punten en verloopt jouw trainerslicentie binnenkort? Probeer dan om het aantal punten dat je nog dient te behalen, zo spoedig mogelijk te realiseren. Voor de verschillende bijscholingsmogelijkheden kijk je op de mijn.knsb.nl/agenda of je informeert bij jouw collega-trainers of er bij hun vereniging een bijscholing wordt georganiseerd waaraan je kunt deelnemen.

Voorwaardelijke trainerslicentie: 1 jaar extra

Heb je op de einddatum van je huidige trainerslicentie onvoldoende punten, dan stopt jouw licentie. Je kunt aansluitend een voorwaardelijke trainerslicentie voor een periode van één jaar op hetzelfde niveau aanvragen in Mijn KNSB. De kosten hiervoor bedragen € 27,00. Dit geeft je één jaar extra om alsnog aan de bijscholingseisen behorende bij je licentie te voldoen.

Heb je het benodigde aantal punten behaald binnen dit extra jaar, dan kun je vervolgens weer een nieuwe trainerslicentie aanschaffen in Mijn KNSB. 

Indien je binnen dit extra jaar niet de resterende punten hebt behaald, dan vervalt je licentie. Je kunt dan opnieuw een licentie aanvragen. Afhankelijk van het aantal geregistreerde bijscholingspunten in de afgelopen jaren kan dat een licentie op een lager niveau zijn. Wil je weer op je oude niveau een trainerslicentie aanvragen, dan moet je eerst voldoende bijscholingen volgen.

Hoe kan ik mijn trainerslicentie opzeggen?

Weet je zeker dat je de trainerslicentie wilt opzeggen? Dat vinden wij natuurlijk hartstikke jammer! Klik hier om jouw opzegging door te geven aan de KNSB. Wel vragen wij je een korte vragenlijst in te vullen waarom je de trainerslicentie opzegt.

Een overzicht van je behaalde licentiepunten en de periode van jouw actieve trainerslicentie en de historie hiervan vind je op mijn.knsb.nl/login

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?