Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Zondag eerste Open KPN NK Mascotteschaatsen in Thialf

Gepubliceerd vrijdag 25 januari 2019
Wordt Thialfi de eerste kampioen, pakt Maatje de titel, wordt het Zwolfje, IJstijs of een van de andere mascottes? IJsstadion Thialf is zondag 27 januari het decor van het Open KPN NK Mascotteschaatsen. Twintig mascottes, afkomstig uit heel het land, nemen het tegen elkaar op in een doldwaze afvalrace.

Dit eerste Open Nederlands Kampioenschap voor mascottes is een gezamenlijk initiatief van sponsor KPN, schaatsbond KNSB en eventpartner House of Sports. De mascottes rijden de finale tijdens een dweilpauze van de KPN NK Allround & Sprint, die zondag hun slotdag beleven. Thialf zal geheel vol zitten.

De animo voor deelname aan dit schaatskampioenschap voor mascottes is groot. De deelnemerslijst telt uiteindelijk twintig namen. De mascottes rijden op ijshockeyschaatsen. Ze leggen een bochtig parcours af in heats van vier mascottes tegelijk. Alleen de winnaar van elke heat gaat door naar de eindstrijd. 

Voorrondes
De voorrondes beginnen om 11.00 uur, voor de start van de slotdag van de KPN NK Allround en Sprint. De Grote Finale staat gepland rond 15.35 uur, in een dweilpauze. De winnaar gaat naar huis met een heuse trofee voor de Nederlands Kampioen Mascotteschaatsen 2019 en een medaille van gerecyclede mobieltjes. 


“Tijdens de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion hebben we al voorzichtig getest of mascotteschaatsen interessant is om naar te kijken”, vertelt Mark Versteegen, directeur sponsoring van KPN, over dit initiatief. “Het blijkt ontzettend grappig te zijn, zeker met een goed parcours, commentaar en muzikale omlijsting. Ik vind het een feest om mede aan de basis te staan van dit Open KPN NK Mascotteschaatsen. Laten we hopen dat dit het begin is van een nieuwe traditie.”

De twintig deelnemende mascottes zijn uit alle hoeken van het land afkomstig. Op sociale media circuleren reeds diverse filmpjes van mascottes die zich op dit schaatskampioenschap voorbereiden. Voorbeelden daarvan vind je hier:

IJSTIJD!

Namens de KNSB verschijnt IJstijs aan de start, de mascotte van IJSTIJD!, het landelijk initiatief om kinderen kennis te laten maken met schaatsen en doorstroming naar schaatsclubs te stimuleren.

Hier volgt de volledige lijst van deelnemers: Coolio (CBvNL), Croky (Croky), Dinjow (JOW! NL), Gijs de Ijsbeer (Goudse Ijsbaan), IJstijs (KNSB), Kicky (KNVB), Maatje (KPN), Ossie de Otter (Watersportverbond), Rapini (GHC Rapid), Skaty (skate4AIR), Sporty (Sport050), SPOT (Golf RAAKI), Thialfi (Thialf), Thisha (Triatlonbond), Thristan (Triatlonbond), Thunder (Donar Basketbal), Toto (Plateau Integrale Kindercentra), Zwolfje (PEC Zwolle), Freddy Fit (De Meent/Alkmaar) en De Beer (A.S.S.W.S.V. SKITS).

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?