Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Zeist tekent contract voor 50ste IJSTIJD!-baan van deze winter

Gepubliceerd donderdag 6 december 2018
Inline-skatebaan Blikkenburg in Zeist is de vijftigste tijdelijke ijsbaan die deze winter deel uitmaakt van IJSTIJD! Deze week zijn hiervoor de handtekeningen gezet. In heel het land zijn intussen 13 van de 50 tijdelijke IJSTIJD!-ijsbanen geopend. Of er ook een IJSTIJD!-baan bij jou in de buurt ligt, kun je eenvoudig zien via deze link.

IJSTIJD! is de naam van de landelijke campagne van de KNSB, KPN, Rabobank en de Vereniging Kunstijsbanen Nederland (VKN). Ze is opgezet om alle kinderen in Nederland enthousiast te maken om (vaker) te gaan schaatsen. Want schaatsen is leuk, leerzaam en gezond! De campagne, gericht op kinderen t/m 12 jaar, speelt in op het maatschappelijk streven om de jeugd meer te laten bewegen.

Binnen IJSTIJD! is een belangrijke rol weggelegd voor de 23 grote kunstijsbanen, schaatsscholen, basisscholen, schaatsverenigingen én de 50 tijdelijke ijsbanen die rond kerst in stads- en dorpscentra liggen. Blikkenburg in Zeist is er daar een van; deze baan is geopend van 11 januari tot 3 maart. Het is een gezamenlijk initiatief van Speeltuin Blik&Burgers, Sportief Zeist en de gemeente Zeist.

Breder initiatief

Vele tijdelijke ijsbanen vormden sinds 2011 het collectief van IJSTIJD! De naam staat vanaf nu voor een veel breder initiatief, bedoeld om meer jeugd vaker op het ijs te krijgen. De eerste stap is om komend jaar 250.000 kinderen via het schoolschaatsen op een leuke manier kennis te laten maken met de sport.

Vanaf dit seizoen ontvangen zij na hun schaatsles een cool IJSTIJD!-polsbandje met een unieke code, dat hen de kans biedt om nog eens gratis of voordelig te gaan schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd. Hier presenteren ijsbanen, schaatsscholen en schaatsverenigingen hun aanbod. Zo kunnen de kinderen laagdrempelig extra schaatsplezier beleven.

De KNSB werkt voor IJSTIJD! samen met vele partijen. Hoofdsponsor KPN, de VKN en Rabobank zijn mede-initiatiefnemers. Daarnaast hebben Croky, Daikin, Tonzon, Trachitol en de mediapartners De Telegraaf en 100%NL het jeugdschaatsplan ook omarmd. De website schaatsen.nl/ijstijd is het platform met alle informatie, nieuwtjes, video’s en aanbiedingen.

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?