Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

World Cup shorttrack voor vierde keer naar Dordrecht

Gepubliceerd donderdag 20 juni 2019

Na het succes van het EK afgelopen januari zal Dordrecht komende winter opnieuw gastheer zijn van een groot shorttrackevenement. Van 14 tot en met 16 februari zal de top uit het internationale shorttrack opnieuw afreizen naar Nederland voor de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Ook de overige wereldbekerwedstrijden voor het komend seizoen zijn inmiddels bevestigd. Afgetrapt wordt er op 1 november in Salt Lake City, waarna een week later in Montréal direct de tweede wedstrijd verreden wordt. Begin december zijn Nagoya (Japan) en Shanghai (China) de laatste internationale krachtmeting voor het Europees kampioenschap, dat van 24 tot en met 26 januari in Debrecen verreden wordt. Vervolgens wordt via Dresden en Dordrecht voorbereid op het WK van 13 tot en met 15 maart in Seoul.

Het is de vierde keer dat Dordrecht de organisatie van de World Cup op zich neemt. Eerder was de Sportboulevard in 2012, 2016 en 2017 het toneel van de strijd om de wereldbeker. Daarnaast is twee keer het Europees kampioenschap in de stad gehouden, in 2015 en 2019. Met de titel op de 1500 meter en winst in de superfinale wist Suzanne Schulting ook de allroundtitel te pakken. Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de gouden medaille.

Met de wereldbeker in Dordrecht is het Nederlandse publiek de komende twee winters verzekerd van topshorttrack op eigen bodem. In het seizoen 2020/2021 zal immers opnieuw het WK plaatsvinden in Rotterdam Ahoy.

Wil je als eerste op de hoogte zijn als de ticketverkoop start? Schrijf je in als #schaatsfan!

Bekijk hier de schaatskalender shorttrack en langebaan voor 2019/2020.

Foto: Ed Gonzalez O’Mahoney

Meer nieuws

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?