Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

WK Inline-skaten: Jordy van Workum wint ook brons op afvalkoers junioren

Gepubliceerd zaterdag 7 juli 2018

Bij het WK Inline-skaten heeft Jordy van Workum zijn derde medaille gewonnen. Op het wegparkoers in de binnenstad van Arnhem reed het 17-jarige talent uit Midwoud naar een fraaie derde plaats op de puntenkoers.

“Mijn WK was al geslaagd, dit is een mooi toetje”, reageerde de West-Fries. Op de piste in Heerde won hij al brons met de relayploeg, op de weg in Arnhem werd Van Workum zelfs wereldkampioen op de afvalkoers. Vandaag voegde hij daar dus een derde plak aan toe.

Samen met landgenoot Teun de Wit reed Van Workum een slimme koers, waarin hij vooral in de slotfase van de 10 kilometer zijn punten bij elkaar sprokkelde. Aan het eind van de race stond zijn naam als nummer drie op het scorebord, met drie punten voorsprong op de Belg Jason Suttels.

Het duurde echter lange tijd voordat de jury die uitslag ook officieel bevestigde. Die tijd was nodig voor het bestuderen van de tv-beelden. Van Workum had bij een van de puntensprints een duwtje in de rug gekregen van zijn teamgenoot De Wit, die 18de werd. Een diskwalificatie dreigde, maar uiteindelijk bleek het brons toch voor Van Workum te zijn. Die was dik tevreden. “Een mooie afsluiter.”

Senioren

Bij de senioren lukte het de Oranje-equipe ook vandaag niet om een podiumplek te behalen. Vandaag stond de afvalkoers (20 kilometer) op het programma, een nummer waarop het duo Crispijn Ariëns en Gary Hekman stiekem wilde stunten.

De twee strijdden dapper en Hekman leek zich in de medaillestrijd te kunnen mengen, toen hij in de slotfase ten val kwam. “Ik werd aangetikt en kon nog maar één kant op: naar het asfalt”, was zijn reactie. De Belg Bart Swings werd wereldkampioen, Hekman eindigde als achtste, Ariëns bleef steken op plek 13.

Bij de vrouwen moest Marijke Groenewoud de wedstrijd al vroeg verlaten en kwam als nummer 30 in de rangschikking. Manon Kamminga werd 20ste in de race, die werd gewonnen door Francesca Lollobrigida, de Italiaanse die deels in Nederland woont. Zij rekende in de eindsprint af met het Colombiaanse duo Johana Viveros (2) en Fabriana Arias (3).

Overige Nederlanders

Bij de puntenkoers voor meisjes reed Bente Kerkhoff zich knap bij de beste tien, ze finishte als negende. Anna van den Bos werd 13de in de koers, die opnieuw een Colombiaanse winnares kende: Maria Renteria. Haar landgenote Valentina Moreno won het zilver.

De junioren werkten in Arnhem ook hun race over één ronde (one lap) af. Merijn Scheperkamp wist zich knap te plaatsen voor de halve finale, waarin hij net tekort kwam voor de eerste twee plaatsen die recht gaven op de eindstrijd. Glenn Nijenhuis strandde in de kwartfinale, net als Marit van Beijnum.

Zowel bij de jongens als meisjes was het goud voor Colombia, respectievelijk Alejandro Hertas en Valeria Rodriqguez. Zo zetten de Colombianen hun goldrush voort. De teller staat na vandaag op een totaal van 37 medailles, waarvan 18 gouden.

Programma

Morgen gaat het WK Inline-skaten verder met de 100 meter sprint, zowel voor de senioren als junioren. Zondag wordt het eerste WK Inline-skaten op Nederlandse bodem afgesloten met de marathon over 42,2 kilometer. Ook het WK Freestyle-skaten gaat morgen en zondag nog door. Meer informatie over beide WK’s is te vinden op de speciale pagina’s van schaatsen.nl.

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?