Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Wil jij natuurijsmeester worden?

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019
De KNSB deelt actuele informatie over schaatsen op natuurijs voortaan ook met Buienradar.nl/schaatsradar. In dat kader hebben de weermannen en -vrouwen van Buienradar en RTL4 afgelopen week met succes de Masterclass natuurijsmeester gevolgd.

Zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt rijst de vraag: wanneer kunnen we het ijs op? En waar is het veilig? Natuurijsmeesters kunnen antwoord geven op deze vragen. Maar voordat je natuurijsmeester bent, kun je eerst de cursus natuurijsmeester volgen.

De opleiding natuurijsmeester is bedoeld voor belangstellenden die tijdens de winterperiode op de natuurijsbaan van de vereniging het ijs onderhouden, checken en een GO geven voor iedereen die wil komen schaatsen. Maar ook voor iedereen die actief is bij de organisatie van toertochten.

Gedurende één avond worden alle ins & outs verteld door een ervaren docent over:

Kortom een gezellige nostalgische avond waar iedereen die interesse heeft in natuurijs op een enthousiaste manier op de hoogte gebracht wordt.

Als vereniging / ijsclub kun je de cursus Natuurijsmeester op locatie aanvragen. De docent komt dan bij jullie vereniging langs! Hebben jullie minimaal 15 deelnemers, een geschikte locatie en koffie / thee klaar staan? Dan kan de aanvraag voor een incompany cursus ingediend worden via opleidingen@knsb.nl. De algemene voorwaarden voor een incompany cursus kun je teruglezen op KNSB.nl. Kosten voor deelname zijn afhankelijk van het lidmaatschapspakket dat je vereniging heeft afgenomen bij de KNSB en beginnen vanaf € 30,00 per persoon.

Heb je gevonden wat je zocht?