Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Volle tribunes op stralende openingsdag WK Inline-skaten in Heerde

Gepubliceerd maandag 2 juli 2018

Met ruim tweeduizend toeschouwers op de volle tribunes beleefde het WK Inline-skaten in Heerde een schitterende openingsdag. In de stralende zon was de Colombiaanse equipe het succesvolst, de Zuid-Amerikanen wonnen liefst tien medailles, waarvan 4 keer goud.

De Nederlandse inline-skaters slaagden er op de eerste WK-dag niet in een podiumplek te veroveren. Als dat de selectie van bondscoach Frank Fiers wel was gelukt, zou dat in het ijzersterke deelnemersveld een verrassing zijn geweest. Het WK telt ruim 450 deelnemers uit 52 landen.

Kay Schipper strandde op de 1000 meter in de halve finale. Het goud op die afstand ging na een spannende eindstrijd naar de Fransman Gwendal le Lepvert. Gary Hekman en Luc ter Haar konden in de finale van de afvalkoers over 15 kilometer geen rol van betekenis spelen. De Colombiaan Alex Cujavante prolongeerde op dit nummer zijn wereldtitel.

Bij de vrouwen reikten Elisa Dul en Bianca Roosenboom op de 1000 meter tot de halve finale. De wereldtitel ging verrassend naar de Duitse Mareike Thum. Marijke Groenewoud en Maya de Jong hadden bij de afvalkoers voor vrouwen (15km) geen zicht op een medaille; het goud was op deze afstand voor de Colombiaanse Johana Viveros.

Junioren 

Merijn Scheperkamp en Janno Botman strandden op de 500 meter jongens in de halve finale. De Colombiaan Juan Arango pakte op dit sprintnummer het goud. Teun de Wit en Jordy van Workum konden geen potten breken in de finale van de punten/afvalkoers jongens (10 km), die werd gewonnen door de Belg Jason Suttels.

Bente Kerkhoff was eveneens weinig kansrijk in de punten/afvalkoers bij de meisjes (10 km), waar de wereldtitel ging naar Maria Renteria Rodriguez uit Colombia. Het goud op de 500 meter bij de meisjes was voor Yue-Cih Peng uit Taipei

De weersomstandigheden in het Gelderse Heerde waren uitstekend en het enthousiasme onder de toeschouwers groot. Het WK duurt nog tot en met zondag 8 juli. Morgen staan in Heerde op het programma: de 500 meter sprint en de punten/afvalkoers (10 km) bij de senioren en de 1000 meter en de afvalkoers (5 km) bij de junioren.

 

Voor de wedstrijden vandaag zijn nog entreekaarten te koop. De races zijn te volgen via deze livestream.

Meer nieuws

Vacature: Management Assistent

Koen Hakkenberg nieuwe coach Wadro KNSB Talent Team Noord shorttrack

KNSB neemt afscheid van assistent-bondscoach Annie Sarrat

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?