Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Venhuizen aan de slag voor de KNSB

Gepubliceerd maandag 16 juli 2012

Karen Venhuizen (28) zal bij de KNSB mede invulling gaan geven aan de implementatie van het dit voorjaar gepresenteerde Adviesrapport Topsport Kunstrijden, dat er voor moet zorgen dat het kunstrijden in Nederland weer op de kaart komt te staan en in de toekomst aansluiting vindt bij de internationale top. De negenvoudig Nederlands kampioene kunstrijden zal samen met disciplinemanager kunstrijden Jeroen Prins het implementatiemanagement van het Adviesrapport Kunstrijden voor haar rekening nemen, diverse projecten gaan opzetten en ondersteunen en op zoek gaan naar cofinanciering voor de ambitieuze kunstrijplannen.

Omdat in een toekomstige structuur vier regio’s (RTC’s), met ieder een eigen trainer, en een Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO), waar de top van het Nederlandse kunstrijden centraal zal trainen onder leiding van een bondscoach, centraal staan in het gedegen adviesrapport, zal Venhuizen in de komende periode de voorbereidingen treffen om de RTC’s voor het kunstrijden op te zetten.

Binnenkort zal duidelijk worden waar het eerste RTC van de grond komt.

Gelijktijdig met de opzet van de RTC’s gaat Karen Venhuizen zich ook oriënteren op het project ’OmTurnen’. Met dit project wil de KNSB in de toekomst de kennis van turnverenigingen gebruiken om het kunstrijden op een hoger niveau te tillen. Wellicht is het mogelijk dat kunstrijders en turners gezamenlijk op kunnen trekken bij bijvoorbeeld ballet-, dans en krachttrainingen. Ook is het in de toekomst denkbaar dat turners kennis gaan maken met kunstrijden en, indien geïnteresseerd, ’omgeturnd’ gaan worden tot kunstrijders.

Venhuizen zal voor beide trajecten de ijstrainingen en de off-ice trainingen opzetten en deels gaan verzorgen (ijstrainingen).

”Ik ben ontzettend blij dat ik dit mag gaan doen”, laat Karen Venhuizen weten. ”Het Nederlandse kunstrijden staat voor een enorme uitdaging met mooie kansen. Vanuit mijn opleidingen en ervaring wil ik hier graag een bijdrage aan leveren.”

Meer nieuws

Samenwerking KNSB en Sidijk krijgt structureel vervolg

'We komen voor het schaatsen, niet voor een derde helft’

Het is bijna zover, het WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy

Irene Schouten: Een carrière vol memorabele momenten

Selectie TeamNL voor WK Inzell bekend

Joan Haanappel, stijlvol (kun)strijdster die haar droom zag uitkomen

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?