Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Veilig schaatsen in Nederland met ’Wegwijs op natuurijs’

Gepubliceerd maandag 17 december 2012

KNSB-voorzitter Doekle Terpstra en Rieks Poelman, voorzitter van de Sectie Toerschaatsen, hebben tijdens de 6e Ledenraad, oftewel de 137ste Algemene Vergadering van de schaatsbond op De Vechtsebanen in Utrecht, de eerste exemplaren in ontvangst genomen van het boek ’Wegwijs op natuurijs’.

Zodra het vriest en het water bevroren is, zoeken de Nederlanders massaal het natuurijs op. IJsbanen, ondergelopen landjes, uiterwaarden, meren, kanalen, grachten, vaarten; natuurijs vind je overal. Maar aan de ijspret zit ook een keerzijde. Maar weinig schaatsers zijn goed bekend met de gevaren van natuurijs. Vooral onder invloed van wind, sneeuw en temperatuur kan het natuurijs zeer verraderlijk zijn. Ondanks waarschuwingen van KNSB en KNMI zijn er in de afgelopen jaren op het ijs vele ongelukken gebeurd, soms zelfs met dodelijke afloop. Daarom is in samenwerking met KNSB de uitgave Wegwijs op natuurijs’ ontwikkeld.

Cover-boek-Wegwijs-op-natuurijs- ‘Wegwijs op natuurijs biedt in overzichtelijke hoofdstukken volledige informatie voor alle vormen van schaatsen op natuurijs. Over het ijs, over het weer, over het materiaal, over techniek en over veiligheid. Daarnaast zijn er handige tips van ervaren schaatsers over de schaatsen, de kleding en de voeding. In deze uitgave vindt de schaatsliefhebber ook alles over de veiligheid op het ijs. Uitgebreide informatie over soorten ijs en obstakels in het water, over hoe je zwak ijs herkent en vooral hoe je je goed voorbereidt op een veilige schaatstocht op natuurijs, hoe je je materiaal prepareert en welke minimale veiligheidsuitrusting vereist is.

’Wegwijs op natuurijs’ is geschreven door Huub Snoep en Fred Geers, twee schrijvers die niet alleen fervente (natuurijs)schaatsers zijn, maar die ook meerdere boeken en artikelen over training en veilig schaatsen op natuurijs op hun naam hebben staan.

’Wegwijs op  natuurijs’ (ISBN 9789460681202 / paperback van 224 pagina’s / € 12,50) kan worden besteld via www.uitgeverijmarmer.nl of bij uw (internet)boekhandel of schaatsspeciaalzaak. Klik hier voor de preview

Onderschrift bij de foto

Na de aanbieding van de eerste exemplaren van het boek ’Wegwijs op natuurijs’ in ingevroren natuurijs, in de bondsvergadering van de KNSB, overhandigt uitgever Marc van Gisbergen de boeken aan de voorzitter van de sectie toerschaatsen Rieks Poelman en voorzitter Doekle Terpstra van de KNSB.

 

 

Meer nieuws

Jumbo-Visma krijgt hulp van shorttrackcoach Dave Versteeg

KNSB start nieuwe opleiding TC3 kunstrijden samen met turnbond

Sake Santema (94) overleden, Lid van Verdienste van de KNSB

Schaatstassen, trainersopleidingen en schoonrijclinics dankzij het Sportakkoord

TeamNL langebaanschaatsen voor WK Afstanden

Aanpassingen in selectie ISU Cup Finale Junioren shorttrack

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?