Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Van Gennip Teammanager Nationale Selectie Langebaan

Gepubliceerd woensdag 18 juli 2012

Yvonne van Gennip wordt de nieuwe Teammanager van de Nationale Selectie Langebaan van de KNSB. De drievoudig Olympisch kampioene volgt Wopke de Vegt op, die dit voorjaar bij de Nederlandse Ski Vereniging aan de slag is gegaan als technisch directeur. De Vegt was bij de schaatsbond ook Disciplinemanager Langebaan. Deze functie zal worden ingevuld door Emiel Kluin.

Voor Van Gennip (48), die afgelopen seizoen teammanager was bij Team Liga, zal het zwaartepunt van haar functie liggen in de maanden oktober tot en met maart. Zij zal in de rest van het jaar projecten blijven draaien voor haar huidige werkgever Sportservice Noord-Holland.

“Spannend en een prachtige uitdaging”, noemt de geboren Haarlemse haar nieuwe functie bij de KNSB. “Ik hoop dat ik een mooie bijdrage kan leveren aan het goed functioneren van de Nationale Selectie en alles wat daar bij komt kijken.”

“Ik ben overigens blij dat Sportservice Noord-Holland het mogelijk maakt dat ik in de winter voor de KNSB kan gaan werken”, benadrukt Van Gennip, die bij Sportservice Noord-Holland op het ogenblik actief is met Talentboek.nl, een website om sporttalenten financieel te ondersteunen.

Emiel Kluin (37), oud-schaatscoach van de VPZ-ploeg en afgelopen winter coach en begeleider van de langebaanschaatsers bij de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck, wordt bij de KNSB niet alleen Disciplinemanager Langebaan, maar gaat zich samen met Erik Bouwman (trainer Jong Oranje) en Jeroen van der Lee ook bezighouden met het opzetten van talentprogramma’s voor de RTC’s en het ontwikkelen van soortgelijke programma’s voor de andere schaatsdisciplines. Kluin: “Ik verheug me op deze baan bij de KNSB en wil graag met alle betrokkenen een bijdrage leveren aan de verdere optimalisatie van de talentontwikkeling bij de bond.”

“Een mooie stap voorwaarts”, noemt directeur sport Arie Koops de komst van Yvonne van Gennip en Emiel Kluin. “Met de verdeling van de functies en taken zijn we in staat om nog meer maatwerk te leveren. Yvonne kan zich volledig concentreren op de nationale langebaanselectie en Emiel heeft zijn handen vrij om een visie en bijbehorende structuur te ontwikkelen waar we met het langebaanschaatsen naar toe moeten om met deze schaatsdiscipline ook in de toekomst succesvol te blijven.”

Meer nieuws

50e KNSB Ledenraad

Het skateseizoen is begonnen

WIJV uit Winterswijk: van bijna-dood naar voorbeeldclub

Wereldtop shorttrack keert alweer snel terug in Nederland

Jarige Bornse Schaats- en Skeelervereniging schaatst voor hartekind Lois

Niki Wories: ‘Sporters helpen waar we kunnen’

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?