Inline-skaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vacature voorzitter en leden Sectiebestuur Marathon

Gepubliceerd: woensdag 29 augustus 2018

De KNSB is op zoek naar een voorzitter en leden voor het Sectiebestuur Marathon.

De ideale kandidaat (m/v):

Welke expertise zou in elk geval bij één of meer bestuursleden aanwezig moeten zijn?

Voorzitter

De voorzitter van het sectiebestuur heeft een verantwoordelijkheid voor het functioneren van het bestuur als geheel. Hij staat boven de partijen en bevordert binding en samenwerking binnen de sectie marathon, en met andere stakeholders. Hij beschikt over de kwaliteiten om het groepsproces en de besluitvorming binnen het bestuur en binnen de sectie marathon op een professionele wijze te leiden. De voorzitter zorgt voor een goed verloop van de vergaderingen. Zowel in relatie tot het bondsbestuur/bondsbureau als in relatie tot de diverse commissies binnen marathon vervult de voorzitter een brugfunctie:  hij is een geloofwaardige sterke persoon ten opzichte van alle partijen. De voorzitter is tevens in staat om de sectie marathon naar buiten toe te vertegenwoordigen en is in staat om leiding te geven aan de sectie in de samenwerking met de andere secties van de KNSB.

Secretaris

De secretaris kan sterk mondeling en schriftelijk communiceren. De secretaris doet de voorzet voor het opstellen van de agenda en de notulen van de bestuursvergaderingen en vervult een voorbereidende rol bij het opstellen van uitgaande correspondentie namens het sectiebestuur. Tevens is de secretaris met name voor de voorzitter een goede sparring partner.

Budgetbewaker

De budgetbewaker dient in elk geval te voldoen aan de kenmerken die hierboven omschreven worden voor het expertisegebied financiën. De budgetbewaker bewaakt de tijdige en zorgvuldige voorbereiding van begroting en jaarstukken. Bij overleg tussen het bestuur en de externe accountant is de penningmeester de eerst aangewezen persoon. De budgetbewaker controleert de rekeningen en declaraties en stelt ze vervolgens ter uitbetaling voor aan de afdeling Bedrijfsvoering.

Leden

De overige leden van het sectiebestuur vervullen de brugfunctie tussen het bondsbureau en de gewesten. Ze ondersteunen de gewesten in de uitvoering van de gewestelijke taken.

Ze hebben overleg met de verschillende platforms voor zover dat nodig is voor de uitvoering van de werkzaamheden van de sectie.

We bieden

Uitdagende functies in een inspirerende omgeving waarin je meewerkt aan de toekomst en innovatie van de schaatssport in Nederland.

Solliciteren?

Heb je interesse in de functie? Stuur dan je CV vergezeld van je motivatiebrief naar: werken@knsb.nl onder vermelding van “bestuursleden sectiebestuur marathon”. Algemene informatie over de KNSB is te vinden op onze website www.knsb.nl.

Voor vragen over deze vacature kun je terecht bij Piet Wieringa, secretaris sectiebestuur marathon, tel: 06-52398759. Reageren op deze vacature kan tot en met 24 september 2018. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden tussen 25 september en 5 oktober 2018.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

Heb je gevonden wat je zocht?