Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Vacature: Verslaggever Schaatsen.nl

Gepubliceerd dinsdag 10 januari 2023

De redactie van Schaatsen.nl zoekt versterking. Ben jij (beginnend) journalist en gek van sport (met name schaatsen)? Heb je een fijne pen en ben je graag daar waar de actie is? Heb je ook nog feeling met social media, vooral Instagram? Dan ben jij de verslaggever (m/v/x) die Schaatsen.nl zoekt. Aarzel niet en solliciteer! Dat mag via een traditionele brief/mail met CV, maar jezelf pitchen per video kan ook.

Schaatsen.nl biedt een afwisselende job in een klein team met een fijne werksfeer. Je krijgt volop de kans om jezelf te ontplooien als sportjournalist. En ja, je bent vaak in het weekend in touw, want juist dan komen de schaatsers in actie. Die ga jij volgen: van Jeroen Janissen tot en met Suzanne Schulting en van Lianne van Loon tot en met Kjeld Nuis.

Als verslaggever van Schaatsen.nl werk je niet alleen aan je bureau, je kunt ook vaak op pad. Je gaat naar wedstrijden in alle disciplines van het schaatsen: langebaan, shorttrack, marathon, kunstrijden en inlineskaten. Van de Marathon Cup in Deventer t/m de WK Afstanden in Thialf, jij bent erbij en doet er verslag van.

Je maakt niet alleen wedstrijdverhalen, maar levert ook nieuwsberichten, interviews en achtergronden. Schrijven vormt de hoofdmoot van je werkzaamheden, dus een prima taalbeheersing is een eerste vereiste. Het is een pre als je ook in beeld kunt denken en zelf (korte) video’s kunt maken, of bereid bent om dit onder de knie te krijgen. Maar als dit laatste niet echt jouw ding is, laat je dan niet afschrikken om te reageren.

Deze vacature betreft een fulltime functie (1,0 fte). We bieden je een jaarcontract met een passend salaris, conform de CAO Sport, inclusief goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Werk je liever als freelancer, dan is dat bespreekbaar.

Enthousiast? Stuur snel je reactie naar [email protected] o.v.v. ‘Verslaggever’. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met de hoofdredacteur van Schaatsen.nl, Léon de Kort: [email protected] of: 06 28148742.

Schaatsen.nl is met jaarlijks ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers hét digitale platform voor de schaats- en inlineskatesport. De site wordt uitgegeven door de schaatsbond KNSB. De redactie opereert grotendeels onafhankelijk, maar houdt rekening met de belangen van de KNSB.

Stagevacature
Wil jij de social media redactie ondersteunen, veel leren op het gebied van journalistiek en social media? Bekijk dan de open staande stagevacatures hier.

Meer nieuws

Lara van Ruijven krijgt postuum gouden speld KNSB

Daikin NK Inlineskaten 2023 komen er aan!

Campagne KNSB en VeiligheidNL: Lekker inlineskaten, ga goed voorbereid op pad!

Daikin NK G-Inlineskaten van start

Suzanne Schulting kiest voor aangepaste voorbereiding op nieuwe seizoen

Tilburg vanaf 2024 gaststad voor internationale shorttrackwedstrijden

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?