Inlineskaten Kunstrijden Langebaan / kortebaan Marathon Schoonrijden Shorttrack Schaatsen op natuurijs
‹ terug

Unox mede-hoofdsponsor marathonschaatsen

Gepubliceerd donderdag 20 juni 2013

Unox zal het komende schaatsseizoen samen met KPN optreden als hoofdsponsor van het marathonschaatsen. Het gedeelde hoofdsponsorschap is een vervolg op de al jarenlange samenwerking met de KNSB. Unox is namelijk al vele jaren onlosmakelijk verbonden met de winter en het schaatsen.

Het Unilever-merk was in de jaren negentig jarenlang hoofdsponsor van de Marathon Cup en is nog steeds sponsor van de Natuurijs Klassiekers. Daarnaast was Unox de afgelopen schaatsseizoenen samen met KPN al sponsor van het KNSB natuurijscircuit in Nederland middels de natuurijsvierdaagse, de KNSB toertochten en het KPN NK Natuurijs.

Unox is de eerste partij die de mogelijkheid in het nieuwe KNSB-KPN contract aangrijpt om van een schaatsdiscipline een gedeeld hoofdsponsorschap aan te gaan naast KPN. ”En daar zijn we enorm blij mee”, laat Dennis Schomaker, manager Marketing, Sponsoring en Evenementen bij de KNSB, weten. “Het is geen geheim dat we voor andere disciplines met kandidaten spreken, maar Unox is inmiddels definitief.”
Over bedragen doen de partijen geen uitspraak, al wil Dennis Schomaker wel kwijt dat de financiële bijdrage van Unox in de orde van grootte ligt als die van KPN binnen deze discipline. “En dat is natuurlijk goed voor het marathonschaatsen. Daarnaast kunnen we door dit gedeelde hoofdsponsorschap het hele seizoen, zowel op kunst- als natuurijs, dezelfde beennummers gebruiken. Dat komt de uitstraling ten goede.”

Voorlopig geldt de overeenkomst tussen KNSB en Unox voor één jaar. Schomaker: “De huidige, nog één jaar durende overeenkomst met Unox is opengebroken en aangevuld met het gedeelde hoofdsponsorschap. Maar het lijkt me naar de toekomst toe een mooie opmaat voor een nog langere samenwerking.”

Aleksander Fiege, Marketing Director Soup & Meat bij Unilever: ”We zijn blij dat we met deze verschuiving in ons sponsorschap komend jaar het marathonschaatsen kunnen ondersteunen. We hopen op weer een mooi schaatsseizoen.”

Meer nieuws

KNSB: 'Draag een helm! Dat doe je niet voor ons, maar voor je eigen veiligheid'

World Ice Skating Day: Ga lekker schaatsen, dat doet je goed!

Sven Kramer Academy brengt 10.000 kinderen op het ijs

Jan Vonk benoemd tot nieuwe voorzitter sectie Inlineskaten

Veel schaatsers op shortlist Sportman en Sportvrouw van het jaar

Hallo, Koning Winter: Zeven kandidaten voor marathon op natuurijs

naar het nieuwsoverzicht

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven
Welke nieuwsbrieven wil je graag ontvangen?

Volg je ons al?

Vragen?

088 489 20 00

[email protected]

Alle contactgegevens >>

Heb je gevonden wat je zocht?